Šport > Nogomet
18 ogledov

"Liga prvakov pomembnejša od SP"

Bierhoff pravi, da je Liga prvakov bolj pomembna od mundiala. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Oliver Bierhoff je na nogometno-poslovnem forumu razlagal o vse večjem pomenu Lige prvakov. "Zdi se, da po štirih, petih letih igralca ni več in zato je postala Liga prvakov bolj pomembna od mundiala."

Nekdanji vrhunski nogometaš, danes pa športni direktor nemške reprezentance, Oliver Bierhoff je mnenja, da je za nogometaše nove generacije bolj pomembna postala Liga prvakov kot pa svetovno prvenstvo. "Pomembno je, da zmagaš domače prvenstvo, Liga prvakov pa je krona, vrhunec za vsakega nogometaša. Dandanes se toliko pričakuje od igralcev: tekme, mediji, sponzorske aktivnosti, klubske obveznosti. Vse krajše je obdobje, ko je nogometaš v optimalni formi," je na Soccerexu, nogometno-poslovnem forumu, razlagal Bierhoff. "Nekoč smo bili po 10 let v najboljši formi in fantastični igralci so zasijali na svetovnem prvenstvu. Danes pa se zdi, da po štirih, petih letih igralca ni več. Poglejte Ronaldinha, Ronalda in podobne. Vse je bolj napeto in zato je postala Liga prvakov bolj pomembna od mundiala."

Bierhoff dodaja še en dokaz več o pomembnosti igranja za klube med igranjem za reprezentance. "Pred 20 leti je bilo igranje za izbrano vrsto pomembnejše tudi iz finančnega razloga. Danes pa so igralci plačani v klubih in ti imajo v interesu, da se na reprezentančnih akcijah ne poškodujejo. Igralce za tekme v reprezentanci ne plačamo veliko, skoraj vse zaslužijo v klubih in tako je reprezentanca le še stvar ponosa. Da bi reprezentanca res uspela, je treba oblikovati pravo atmosfero." Oliver še poudarja, da je pomembno, da je selektor domači strateg. "Ni nujno, da je, a to gotovo pomaga. Domači selektor vseskozi razmišlja, kaj se dogaja v državi, tuji pa pride le za nekaj dni, odtrenira ekipo in razmišlja le o dogajanju v nogometni zvezi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.