Šport > Nogomet
28 ogledov

Liga prvakov s 64 ekipami "popoln nesmisel"

Platini UEFA stadion obisk Varšava Euro 2012 govor mikrofon žuganje prst EPA
Pri Borussii Dortmund, aktualni nemški prvakinji in letošnji udeleženki Lige prvakov, so možnost razširitve elitnega tekmovanja z 32 na 64 ekip označili za "popoln nesmisel". Potezo naj bi namreč načrtoval predsednik Evropske nogometne zveze Michel Platini.

Pri nemškem časniku Bild so na začetku aprila poročali, da naj bi Michel Platini razmišljal, da bi elitno Ligo prvakov s trenutnh 32 ekip razširil na kar 64 sodelujočih, kar je izvršni direktor Borussie Dortmund Hans-Joachim Watzke v sredo že označil za "popoln nesmisel". Sprememba naj bi se zgodila leta 2015, a je pri Evropski nogometni zvezi (Uefa) nikoli niso potrdili.

Watzke je tako stopil v bran večkrat zaničevalno obravnavani Evropski ligi, kjer je Dortmund po njegovih besedah v lanski sezoni zaslužil kar 13 milijonov evrov, čeprav je izpadel že v skupinskem delu tekmovanja – tako kot letos v Ligi prvakov, kjer pa je bila številka gotovo vsaj nekajkrat višja.

"Navijači si ne želijo tretje ekipe iz Litve"

"To je popoln nesmisel," je prav tako za Bild dejal Watzke. "Zakaj bi izjemen produkt, kot je Liga prvakov, umetno razvrednotili? Všeč mi je bilo skoraj vse, kar je Platini storil do zdaj, ampak zdaj je na povsem napačni poti. Navijači si ne želijo tretje ekipe iz Litve. Marketing ni vse. Evropsko ligo so navijači večinoma sprejeli. Pred letom in pol smo za sodelovanje dobili 13 milijonov evrov. To je precejšnja količina denarja. Seveda je razlika med Ligo prvakov in Evropsko ligo zelo velika in bi se lahko zmanjšala s solidarnimi donacijami iz Lige prvakov v Evropsko ligo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.