Šport > Nogomet
50 ogledov

Linijski sodnik telefoniral med tekmo

Sodnik na telefonu Youtube
Na tekmi bolgarskega nogometnega prvenstva se je eden od sodnikov kar med tekmo odločil za telefonski klic.

Sodniška vloga na nogometnih tekmah je izjemno pomembna. Sodnik je tisti, ki mora videti vse in se po najboljših močeh truditi, da tekma poteka brez nepravilnosti. Ne samo glavni, tudi stranski sodniki imajo veliko dela in morajo biti vseh 90 minut pozorni.

Delo stranskega (linijskega) sodnika je včasih zelo zahtevno, saj mora opazovati več stvari hkrati, in to ob tempu igre, ki mu ne dovoljuje pomanjkanja zbranosti. Na tekmi bolgarskega prvenstva med Černomoretsom in Černim pa je bil linijski sodnik o svojih sposobnostih tako prepričan, da je med tekmo kar kramljal po telefonu.

Ne samo da je Georgi Tabakov med spremljanjem nogometašev našel čas za pogovor, za nekaj trenutkov je celo pogledal stran in zaključil svoje opravke na mobilniku. Ker najverjetneje ni telefoniral glavnemu sodniku, je njegov prekršek resen, o morebitni kazni pa mora odločiti bolgarska nogometna zveza. Če vemo, da je 'klepetavi sodnik' sin predsednika regionalne nogometne zveze Emila Tabakova, pa bi se lahko celo zgodilo, da jo odnese nekaznovan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.