Šport > Nogomet
33 ogledov

Lionel Messi favorit za zlato žogo

Lionel Messi Barcelona AC Milan Liga prvakov četrtfinale povratna tekma EPA
V nogometu so bili vedno najbolj zgovorni zadetki in v tem elementu igre je na samem vrhu najboljših nogometašev zagotovo Lionel Messi. Prav zato je Argentinec po mnenju bralcev marca.com tudi favorit za osvojitev zlate žoge. Španski nogometaši pa medtem prestižno nagrado še vedno pripisujejo Ikerju Casillasu.

el clasico ronaldo messi 2011 barcelona real | Avtor: EPA EPA
Bralci ankete na spletni strani marca.com so izglasovali, da je favorit za osvojitev zlate žoge Argentinec Lionel Messi. Na drugo mesto se je zavihtel španski vratar Iker Casillas, tretji pa je bil Portugalec Cristiano Ronaldo. K Messijevi zmagi je največ pripomoglo kar 73 golov, kolikor jih je Argentinec zabil v pretekli sezoni. 50 jih je prispeval v španski ligi, 14 v Ligi prvakov, 3 v španskem pokalu, 3 v španskem superpokalu, enega v evropskem superpokalu in dva v Fifinem klubskem pokalu.

Drugo mesto je pripadlo Ikerju Casillasu, ki je s strani španskih nogometašev v zadnjih dneh prejel nešteto pohval. Eden najboljših, če ne najboljši vratar na svetu, se lahko pohali z brezhibnimi predstavmi v dresu Španije in Real Madrida, saj je z ekipama v pretekli sezoni osvojil tako špansko ligo kot tudi evropsko prvenstvo.

Grande: ''Skrajni čas je, da nagrado podeliju španskemu nogometašu''

Pomočnik trenerja Vicenta Del Bosqueja, Toni Grande, meni, da bi glede na nedavni uspeh španske izbrane vrste zlata žoga morala romati v roke enega izmed njihovih nogometašev. ''Čas je že, da eden od španskih igralcev dobi zlato žogo, ker je to povsem upravičeno. Lepo bi bilo, če bi jo dobila Xavi ali Iker, ki imata na voljo manj časa kot na primer Andres Iniesta,'' je povedal Grande, ki bi nagrado podelil tudi Sergiu Ramosu. ''To bi bila pika na i v tem neverjetnem obdobju za španski nogomet. Del Bosque, Xavi in Casillas so močno vplivali na evolucijo ekipe. Vsakršno prerekanje znotraj reprezentance je bilo zatrto s pomočjo zdrave pameti teh treh posameznikov, ki so ostale navdihovali, da so jim sledili v isto smer,'' je dodal Španec, ki je spregovoril tudi o mladem Jordiju Albi, za katerega so vedno vedeli, da bo postal pomemben člen španske ekipe. ''Fabio Capello me je vprašal, kje smo našli tega fanta,'' je zaključil Grande.

Reina bi kljub fenomenalnemu Messiju žogo podelil Casillasu

Casillas Reina Španija trening priprave Euro 2012 Schruns Avstrija | Avtor: EPA EPA
Rezervni vratar španske reprezentance Pepe Reina in vratar olimpijske ekipe David de Gea sta prav tako izkazala podporo Ikerju Casillasu. ''On je najboljši vratar na svetu. Že vrsto let igra na izredno visokem nivoju in je kapetan Reala ter državne reprezentance,'' je povedal igralec Manchester Uniteda. ''Osvojil je tri velike mednarodne lovorike v zadnjih štirih letih. Skrajni čas je, da podelijo žogo vratarju. Iker si to zasluži,'' je dodal de Gea.

Pepe Reina, Casillasova zamenjava na Euru 2012, je dodal: ''Zlato žogo bi podelil Špancu, čeprav obstaja fenomen z imenom Messi, ki je najboljši na svetu. Všeč bi mi bilo, če bi jo dobil Iker. Lahko tudi Xavi ali Iniesta.''

Komentarjev 3
  • bojovi 13:00 08.julij 2012.

    Ko sem gledal tekme Barce, če sodniki ne bi toliko popuščali Messiju, še pol toliko golov nebi zabil ker bi praktično vsako tretjo tekmo letel ven.

  • Amar Kadiric 22:41 07.julij 2012.

    Platini pri tem nima nč ... to glasujejo profesionalni igralci in trenerji iz vseh držav. Pa če realno pogledamo..Kdo lahko še dons zabije 73 golov v eni sezoni ? Samo najbolši igralc na svetu ! To je pa definitivno Leo Messi .

  • bojovi 20:13 07.julij 2012.

    Messi bo dobil, za to bo Platini poskrbel.