Šport > Nogomet
20 ogledov

Ronaldo razkril, kaj zavida Messiju

neymar lionel messi cristiano ronaldo ballon d'or 02016 EPA
Cristiano Ronaldo, Lionel Messi in Neymar so pred uradnim začetkom podelitve Ballon d'Or odgovarjali na vprašanja novinarjev.

Cristiano Ronaldo je iskreno priznal, katero nogometno veščino najbolj zavida Lionelu Messiju. ''Njegova leva noga je kar dobra. Boljša kot moja. Rad bi imel njegovo levo nogo,'' je dejal napadalec Real Madrida, nato pa se je vmešal Messijev soigralcec v dresu Barcelone. ''Jaz bi imel obe njegovi nogi,'' je pripomnil Neymar.

Messi ni bil tako neposreden. ''Cristiano ima ogromno kvalitet, ki si jih želi vsak nogometaš. Toda jaz sem, kakršen sem, in on je, karkšen je. Vsak ima svoj individualen stil,'' je povedal Argentinec.

Ronaldo je priznal, da bo zaradi pomanjkanja srebrine v pretekli sezoni težko konkuriral štirikratnemu dobitniku zlate žoge, ki tudi letos velja za prvega favorita.

''Ne preseneča me, da ima Leo več možnosti, a tukaj sem z razlogom, zaradi glasov trenerjev in kapetanov. Ne bi me presenetilo, če bi zmagal Leo ali Neymar, saj sta skupaj osvojila veliko lovorik. Zadovoljen sem s svojo sezono, čeprav nismo osvojili veliko pokalov. Vesel sem, da že osmič sedim tukaj,'' je dejal portugalski superzvezdnik.

''Kot je rekel Cristiano, v užitek nam je že to, da smo tukaj. Tu sem zato, da uživam, če zmagam jaz ali nekdo drug,'' je dodal Messi.

Neymar je bil presrečen, da se je prireditve udeležil v družbi dveh osebnih herojev. ''Ne vem, če sem na njunem nivoju. Težko se je smatrati za enakega ali boljšega od njiju. Oba zelo občudujem. V čast mi je, da sem tukaj z njima. Upam, da bo moja ekipa še naprej zmagovala in se bom lahko še kdaj vrnil sem,'' je povedal Brazilec.

Novinarji so Messiju zastavili vprašanje, ali bi se odpovedal vsem zlatim žogam, če bi to pomenilo, da bo z Argentino postal svetovni prvak. ''Težko vprašanje,'' je priznal 28-letnik. ''Svetovno prvenstvo je največ, kar lahko dosežeš kot igralec. Tako da SP, nedvomno,'' 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.