Šport > Nogomet
16 ogledov

Livar drugič zapored

Nafta je na šestem mestu prehitela Maribor. Žurnal24 main
Nogometaši Livarja iz Ivančne Gorice so prvič v letošnji slavili dvakrat zapored, lendavska Nafta pa je z dvema zadetkoma Eterovića v gosteh ugnala Primorje.
 

Liga Telekom, 17. kolo

Maribor : Interblock 0:1
Koper : Hit Gorica 1:0
Domžale : MIK CM Celje 2:1
Primorje : Nafta 1:2
Livar : Drava 4:2

Nogometaši ajdovskega Primorja po odhodu Bojana Prašnikarja še naprej tonejo po lestvici navzdol, tokrat pa so varovanci trenerja Lučiča morali priznati premoč Nafte, ki je z dvema zadetkoma Hrvata Mateja Eterovića skočila na šesto mesto in za seboj pustila še eno moštvo, ki je v zadnjem času v globoki krizi – Maribor. Že v 4. minuti je sledil šok za domače nogometaše, potem ko je po strelu Čeha Nenezič žogo odbil le do Eteroviča, kateremu ni bilo težko zadeti. Po hitrem vodstvu Prekmurcev so imeli nogometaši Primorja nekaj lepih priložnosti, vseeno pa so se tudi drugega zadetka veselili gostje, pri katerih je po napaki Škerjanca ponovno zadel Eterovič.

V drugem delu je Lučič osvežil svoje vrste, kljub temu pa menjave niso spremenile slike na igrišču. Primorje si ob bledi igri ni pripravilo nobene večje priložnosti, Lendavčani pa so branili vodstvo in ob takšni igri so bili seveda še najbolj prikrajšanji maloštevilni gledalci v Ajdovščini. Žarek upanja je v 78. minuti vlil prvi strelec Ajdovcev David Bunderla, ki je dosegel že svoj deseti prvenstveni zadetek, kljub znižanju zaostanka pa zmaga gostov iz Lendave ni bila vprašljiva.

Livar se prebuja

Dobrih 800 gledalcev je v Ivančni Gorici videlo drugo zmago domačih nogometašev, ki so Dravi nasuli kar štiri zadetke in po presenetljivi zmagi v Celju konec prejšnjega tedna še drugič zapored igrišče zapustili dvignjenih glav. V prvem polčasu so prvi povedli gostujoči nogometaši, ki so že 6. minuti preko Sahitija dosegli prvi zadetek na tekmi, le sedem minut kasneje pa je Prejač Karapetrovičevo podajo usmeril v lastno mrežo in Livar ekspresno vrnil v igro. Sahiti je v 39. minuti še enkrat več Ptujčane povedel v vodstvo, ki pa je znova trajalo le šest minut, saj je Božičič tik pred zadnjim sodniškim žvižgom uspel še drugič izenačiti.

V drugem delu so Dolenjci zaigrali še podjetneje, mož odločitve pa je bil tokrat prvi strelec Livarja v letošnji sezoni Darko Kremenovič, ki je z dvema zadetkoma dokončno zapečatil usodo gostov. Drava je imela v drugem delu igre sicer nekaj lepih priložnosti, kljub vsemu pa so igralci Livarja več kot zasluženo prišli do treh točk in zdaj za „odrešilnim“ devetim mestom zaostajajo še za osem točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.