Šport > Nogomet
15 ogledov

Liverpool - 23 mio. za prvo okrepitev

Jordan Henderson (desni) bo odslej nosil rdeči dres Liverpoola. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Premierligaš Liverpool dobiva prvo okrepitev za naslednjo sezono. S Sunderlandom so se dogovorili za odškodnino za vezista Jordana Hendersona. Medtem Guus Hiddink razmišlja o Chelseaju.
Še naprej išče Arsenalov trener Arsene Wenger. Vzpodbudil ga je njegov mladi adut Theo Walcott: "Morda res potrebujemo kakšno okrepitev, mega podpis, ki bi navijače dvignil na noge. Slišim govorice o Karimu Benzemaju iz Reala. Tak igralec bi nas res dvignil." Za zdaj Wenger vztraja na mladeničih. Prva okrepitev bo 19-letni branilec Carl Jenkinson iz Charltona.

"Z Liverpoolom smo se dogovorili za odškodnino za Jordana Hendersona. Še to sredo bo odletel na Anfield, da bi se dogovoril za podpis pogodbe," so prestop potrdili pri Sunderlandu. Ta naj bi znašala 20 milijonov funtov, torej okoli 23 milijonov evrov. 20-letni vezist Jordan Henderson, ki ima en nastop za angleško reprezentanco, bo tako prva okrepitev novega trenerja Liverpoola Kennyja Dalglisha. Po Andyju Carrollu, ki je v Liverpool prišel januarja, je to že druga okrepitev redsov z igralcem iz severovzhoda Anglije.

Se tudi vam znesek zdi pretirano visok in zanj morda sploh še niste slišali? Prvi mož Sunderlanda Steve Bruce v njem vidi še večjega talenta, kot je denimo Gareth Bale: "Jordan je najbolj talentiran mladi angleški nogometaš. Zagotovo je najboljši svoje generacije." V njem je prvi potencial videl Roy Keane, ki ga je leta 2008 prvič postavil v člansko vrsto Sunderlanda.

Nekdanji trener Ajaxa
in Tottenhama Martin Jol je postal novi trener Fulhama. Medtem Chelsea pri iskanju trenerja čaka na odločitev Guusa Hiddinka. Ta razmišlja, ali bi bil njihov trener ali športni direktor. Odločitev naj bi sprejel 14. junija, ko se vrne s počitnic. Za zdaj je še selektor Turčije.

Minula sezona je bila za Hendersona sezona prodora na veliko sceno, saj je odigral nekaj res odličnih tekem. Pričakovati je, da bo na sredini vezne vrste tvoril udarni dvojec s Stevenom Gerardom. Hendersona pred dokončno selitvijo na Anfield sicer čaka še nastop na evropskem prvenstvu do 21 let, ki se začenja na Danskem.

"Nor denar"
Na poletni nogometni tržnici bosta vroča roba Tottenhomova zvezdnika, angleški mladi talent Bale in Hrvat Luka Modrić. A njun soigralec iz konice napada Peter Crouch dvomi, da bosta zapustila klub: "Gareth in Luka sta super. Vem, da sta zadovoljna v klubu. Če se ne bo pojavil kdo s kakšnim norim denarjem, bosta gotovo ostala pri nas." Visoki Crouch pričakuje, da bo naslednja sezona Premier League še bolj napeta kot letos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.