Šport > Nogomet
17 ogledov

Liverpool čaka na Real: za Suáreza hoče 58 milijonov

Suarez Liverpool Queens Park Rangers QPR Premier League Anglija liga prvenstvo Reuters
Real Madrid je dobil številko, ki jo bo moral doseči, če si želi pred naslednjo sezono na Santiago Bernabéu pripeljati napadalca Liverpoola Luisa Suáreza. Urugvajski kanibal bi lahko Anfield zapustil le v primeru ponudbe, ki bi dosegla 58 milijonov evrov, v soboto poroča The Guardian.

Urugvajski napadalec Luis Suárez je po turbuletnih dveh letih pri Liverpoolu, kjer je že prestajal kazen zaradi rasističnega žaljenja, čaka pa ga še ena zaradi ugriza nasprotnika, pred kratkim priznal, da bi bil pripravljen zapustiti Otok, kjer naj se ne bi več počutil najbolj udobno.

Liverpool je ob dvorjenju Real Madrida že zagotovil, da Suárez ni naprodaj, poročanja angleških medijev pa v soboto namigujejo, da bo klub z Anfielda pripravljen pregledati le ponudbe, ki bodo dosegle znamko 50 milijonov funtov (58 milijonov evrov).

Suáreza so januarja leta 2011 pripeljali iz Ajaxa kot menjavo za Fernanda Torresa, ki je odšel v Chelsea, za Urugvajca pa so aktualnim nizozemskm prvakom odšteli 22,8 milijona funtov (26,6 milijona evrov). 

Klub ve, kaj si želi

Kontroverznega Južnoameričana je več kot očitno premamila ponudba Reala, potem ko je na novinarski konferenci v domovini celo priznal, da se mu zdi "pravi trenutek za menjavo okolja", in da bi bilo "težko reči ne Realu".

Suárez je bil kljub številnim incidentom eden najboljših posameznikov pravkar končane sezone Premier League, kjer je zabil 23 golov na 33 tekmah, a ga zaradi ugriza v roko Chelseajevega branilca Branislava Ivanovića čaka huda kazen desetih tekem prepovedi igranja.

"Zaenkrat še nisem dobil nobene ponudbe," je pred kratkim izjavil Suárez. "Ne vem, kdaj bom odšel, niti če bom na koncu sploh odšel ali bom ostal. Ne vem, kaj se bo zgodilo. Klub ve, kaj si mislim in želim. Ne vem, kaj se bo zgodilo, ampak imam pogodbo. Če bom ostal, bom tu (pri Liverpoolu, op. a.) igral po svojih najboljših močeh."

Vsak igralec ima svojo ceno

Trener Liverpoola Brendan Rodgers je po "primeru ugriz" namignil, da Suárezova prihodnost ni povsem dorečena, zdaj pa je še dodal, da klub ni pod nikakršnim pritiskom, zaradi katerega bi moral Urugvajca nujno prodati.

"Lastniki so bili absolutno jasni v nameri, da si ga želijo obdržati. Poslušajte, vsak igralec ima svojo ceno, ampak prav gotovo ne čutimo nikakršnega pritiska, da bi ga moral klub prodati. Skušamo zgraditi tisti malček kakovosti, zato ni naprodaj," je zatrdil Rodgers.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.