Šport > Nogomet
26 ogledov

Liverpool izbira med Kloppom in Ancelottijem

Rodgers Manchester United Liverpool EPA
Po informacijah portala goal.com se odgovorni Livepoola odločajo med nemškim trenerjem Jürgenom Kloppom in Italijanom Carlom Ancelottijem.

Potem ko so odgovorni kluba Liverpool po včerajšnji tekmi v angleški Premier League prek telefona odpustili trenerja Brendana Rodgersa, se v tujih medijih že namiguje na možne kandidate za njegovo nasledstvo.

Najbolj verjeten kandidat naj bi bil nemški trener Jürgen Klopp, ki je poleti po sedmih letih zapustil nemški klub Borussia Dortmund. Z BVB-jem je Klopp dvakrat osvojil naslov državnega prvaka, enkrat pokalnega, leta 2013 je proti Bayernu klonil v finalu Lige prvakov. Portal goal.com in bosanski portal Pravda že poročata o podpisani pogodbi za tri leta.

Za trenersko pozicijo pa se naj bi zanimal tudi italijanski trener Carlo Ancelotti, ki je poleti zapustil španski klub Real Madrid. Katerega izmed kandidatov bodo izbrali pri Liverpoolu naj bi bilo jasno že ta teden.

"Liverpool potrebuje čas“

Po včerajšnji tekmi je Rodgers še upal, da mu bodo odgovorni dali več časa, da bo z ekipo lahko še delal. "Vsak, ki bo prišel na moje mesto bo potreboval več časa. Liverpool, ekipa in reorganizacija dela potrebuje čas, ne glede ali bom na tej pozicije jaz ali kdorkoli drug,“ je bil prepričan Rodgers.

Arsenalov trener Arsene Wenger se je po včerajšnji prepričljivi zmagi proti Manchester Unitedu (3:0) postavil na stran Rodgersa. "Pričakujem, da ga bo kmalu zaposlil nov klub. Žalosten sem, ko se to zgodi trenerju, ki je kvaliteten,“ je Wenger povedal na včerajšnji novinarski konferenci.

Presenečen nad usodo Rodgersa pa je bil tudi nekdanji igralec Arsenala Thierry Henry. Henry je na kanalu Sky Sports prevzel vlogo strokovnega komentatorja in v živo zvedel za odpust Rodgersa. Francoz je presenečeno prijel za nogo drugega strokovnega komentatorja Jamieja Carragherja, ko je novinar naznanil konec pogodbe med Liverpoolom in Rodgersom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.