Šport > Nogomet
5 ogledov

Liverpool izkoristil spodrsljaj Uniteda

Steven Gerrard (levo) in Nizozemec Dirk Kuyt sta ena najmočnejših členov Liverpo Žurnal24 main
V Angliji kot kaže ni še nič odločenega. Manchester United je proti Fulhamu doživel drugi zaporedni poraz (2:0), Liverpool pa se mu je z zmago proti Aston Villi (5:0) približal le na točko.

Rdeči iz mesta Beatlov ne bi mogli bolje izkoristiti drugi zaporedni spodrsljaj Manchester Uniteda. Petouvrščeno Aston Villo so namreč v varnem zavetju domačega Anfielda odpravil kar s 5:0 in se tako Unitedu približali le na točko. Za zmago Liverpoola je najbolj zaslužen kapetan Steven Gerrard, ki je kar trikrat zatresel mrežo Ville. Kljub temu, da je Fulham letos na domačem Craven Cottageu skorajda nepremagljiv, je bilo malo tistih, ki bi si pred gostovanjem Manchestra Uniteda upali napovedati presenečenje. A zgodilo se je ravno to - Fulham je z goli Dannyja Murphyja in Zoltana Gere rdečim vragom zadal še drugi zaporedni poraz. Nervozni vragi so tekmo zaključili z devetimi možmi. Po tem, ko je bil že v 18. minuti zaradi igre z roko na golovi črti izključen Paul Scholes, je drugi rumeni karton tik pred koncem prejel še Wayne Rooney, saj je žogo v jezi vrgel stran. United je dve zaporedni tekmi izgubil prvič po 147 tekmah!

Na londonskem derbiju med Tottenhamom in Chelseajem so Spursi slavili z golom Luke Modrića. Chelsea je tako izgubil prvo tekmo, odkar ga je prevzel Guus Hiddink, in obenem zapravil še lepo priložnost, da se vrhu lestvice še bolj približa. Veliki derbi se je igral tudi na dnu lestvice, kjer sta Stoke City in Middlesbrough krvavo potrebovala tri točke. Teh so se veselili domači lončarji (1:0), ki so tako še bližje obstanku, medtem ko izgleda Boro že bolj kot ne odpisan. Podobno bi lahko rekli za West Bromwich Albion slovenskega reprezentanta Roberta Korena. Tekem, na katerih bi lahko osvojili tri točke počasi že zmanjkuje, tudi tokrat pa so doma remizirali z Boltonom. Pri izenačujočem golu v 82. minuti je imel prste vmes tudi Štajerec - njegovo ostro podajo v kazenski prostor je v svoj gol preusmeril Danny Shittu. Agonija Newcastle Uniteda se nadaljuje. Velikan s severa Anglije je tokrat izgubil doma z Arsenalom (1:3) in ostaja na mestih, ki vodijo v nižji rang tekmovanja. Topničarji iz kola v kolo krepijo svoj položaj na četrtem mestu in igrajo vedno bolje.

Premier League, 30. kolo:

Fulham : Manchester United 2:0 (1:0)
Murphy (18/11-m), Gera (87)

Tottenham : Chelsea 1:0 (0:0)
Modrić (50)

Newcastle : Arsenal 1:3 (0:0)
Martins (58); Bendtner (57), Diaby (64), Nasri (67)

Portsmouth : Everton 2:1 (1:1)
Crouch (22, 75); Baines (4)

Blackburn : West Ham 1:1 (0:1)
Andrews (51); Noble (35)

Stoke City : Middlesbrough 1:0 (0:0)
Shawcross (84)

West Bromwich Albion : Bolton 1:1 (0:0)
Shittu (82/a.g.); Taylor (67)

Wigan : Hull City 1:0 (0:0)
Watson (84)

Manchester City : Sunderland 1:0 (0:0)
Richards (57)
RK: McCartney (14/Sunderland)

Liverpool : Aston Villa 5:0 (3:0)
Kuyt (8), Riera (33), Gerrard (40/11-m, 50, 65/11-m)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.