Šport > Nogomet
263 ogledov

Liverpool izkrcal milijone ter zaključil panično iskanje novih branilcev

Ozan Kabak Profimedia
Klopp je na poslednji dan prestopnega roka vendarle dobil tako potrebne okrepitve v obrambi.

Liverpool naj bi po poročanju otoških medijev na zadnji dan prestopnega roka vendarle uspel nekoliko sanirati svojo s poškodbami prerešetano obrambo.

Reds bodo namreč v nadaljevanju sezone močnejši za kar dva nova obrambna igralca, saj naj bi klub z Anfielda okrepila turški osrednji branilec Ozan Kabak ter Anglež Ben Davies, ki lahko igra v sredini obrambe, ali na položaju levega bočnega branilca.

Turški reprezentant naj bi do konca sezone nastopal kot posojeni nogometaš Schalkeja, poleti pa ga bo Liverpool prisiljen odkupiti za 28 milijonov evrov, Kabak pa bo podpisal petletno pogodbo.

Kabak naj bi veljal za enega največjih talentov na poziciji osrednjih branilcev in naj bi predstavljal prihodnost turškega nogometa. Za reprezentanco je kljub svoji mladosti zbral že 7 nastopov, medtem ko je za mlajše selekcije igral na kar 57 tekmah.

Ozan Kabak | Avtor: Profimedia Profimedia

Gre za produkt Galatasarayeve šole, januarja 2019 pa je njegov talent odkril Stuttgart, ki ga je pripeljal v Nemčijo, kjer je naravnost navdušil nogometni svet, tako da ga je po vsega pol leta za 15 milijonov evrov odkupil Schalke.

Kot kaže pa se tudi v Gelsenkirchenu ne bo zadržal predolgo, saj naj bi bil po pisanju angleških medijev že na poti v Liverpool.

Slednji ima sicer resnično ogromne težave v svoji zadnji vrsti, potem ko sta sezono že zaključila Virgil van Dijk in Joe Gomez, s poškodbami pa se mučita tudi Joel Matip in Fabinho, tako da v zadnjem času igra v obrambi celo vezist Jordan Henderson.

Liverpool je bil v iskanju rešitev celo tako obupan, da je po okrepitvah posegel v drugo angleško ligo (Championship ligo), kjer je svojega novega branilca, 25-letnega Bena Daviesa, našel pri Preston North Endu.

Ben Davies | Avtor: Profimedia Profimedia

Gre za produkt Prestonove nogometne šole, ki za svoj matični klub nastopa že od leta 2013 ter je zanj zbral 144 nastopov ter 2 zadetka. Preston ga je sicer tekom kariere nekajkrat posodil, tako da je branil še barve York Ctyja, Tranmere Roversov, Southporta, Newport Countyja ter Fleetwood Towna. Liverpool naj bi zanj odštel 2 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice