Šport > Nogomet
57 ogledov

Liverpool izločil Spurse, šok za Kampla

daniel sturridge Profimedias
Liverpool je v derbiju angleškega ligaškega pokala premagal Tottenham (2:1). Arsenal se je v četrtfinale uvrstil z zmago nad Readingom (2:0). V Nemčiji je za šokanten izpad Bayerja iz Leverkusna poskrbel tretjeligaš Sportfreunde.

Arsenal je z dvema goloma Alexa Oxlada-Chamberlaina premagal Reading in se uvrstil v četrtfinale angleškega ligaškega pokala.  Aktualni finalist Liverpoola, ki je moral lani priznati premoč Manchester Cityju, je v derbiju kroga na Anfieldu ugnal Tottenham. Domače je med najboljših osem z dvema goloma popeljal Daniel Sturridge.

V sredo bodo na sporedu preostale tekme osmine finala v Angliji. V središču pozornosti bo obračun med branilci naslova Manchester Cityjem, ki ga vodi Pep Guardiola, in Manchester Unitedom, pri katerem bo vse bolj zaskrbljeni José Mourinho poskusil upravičiti poletne nakupe.

V nemškem nogometnem pokalu si je precejšen spodrsljaj privoščil udeleženec lige prvakov Bayer Leverkusen, za katerega igra tudi slovenski nogometaš Kevin Kampl. V tekmi 1/16 finala je ekipo iz Leverkusna premagal tretjeligaš Sportfreunde Lotte po izvajanju enajstmetrovk s 4:3.

Že v rednem delu je imel Bayer težave, tekma se je končala z 2:2 (1:1, 1:0). Zaradi kazni ekipe lekarnarjev sicer ni smel voditi trener Roger Schmidt, ki je zaradi nešportnega obnašanja na zadnji tekmi bundeslige dobil dve tekmi prepovedi nemške nogometne zveze.

Angleški pokal, osmina finala: 

Arsenal - Reading 2:0 (1:0)
Oxlade-Chamberlain 34., 78.

Bristol City - Hull City 1:2 (0:1)
Tomlin 90.; Maguire 44., Dawson 47.

Leeds United - Norwich City 3:2* (1:1)
Antonsson 43.; Pritchard 14.

Liverpool - Tottenham 2:1 (1:0)
Sturridge 9., 64.; Janssen 76./11m

Newcastle United  - Preston North End 6:0 (2:0)
Mitrović 19., 55., Diame 38., 87., Ritcihe 53./11m, Perez 90.

* - po streljanju enajstmetrovk

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.