Šport > Nogomet
21 ogledov

Liverpool po sledeh Torresa

Luis Suarez Reuters
Chelsea se je v polfinale pokala FA uvrstil na krilih Fernanda Torresa, ki se je med strelce vpisal po 152 dneh suše. El Nino je do konca zabil celo dva zadetka. Londonski modri pa so Leicester skupno ugnali s 5:2. V polfinale so se dve uri kasneje prebili še nekdanji soigralci Torresa pri Liverpoolu, ki so z 2:1 izločili Stoke City.

Liverpool je pred kratkim osvojil angleški ligaški pokal, kaj lahko pa bi se zgodilo, da bi redsi letos dobili tudi pokal FA. Varovanci Dannya Dalglisha so v četrtfinalu z 2:1 odpravili Stoke City in se v polfinalu pridružili Chelseaju.

Za prvo "eksplozijo" navdušenja na Anfieldu je v 23. minuti poskrbel Luis Suarez, ki je zadel z roba kazenskega prostora. Veselje domačih ni trajalo prav dolgo, saj je le tri minute kasneje izenačil nekdanji član Liverpoola Peter Crouch, ki je z glavo zadel po podaji iz kota. Redsi so v drugem polčasu pritisnili na vrata Stoke Cityja. Pritisk se jim je obrestoval v 57. minuti, ko je bil po podaji kapetana Stevena Gerrarda natančen Stewart Downing in Liverpool popeljal v polfinale.

Torres v polno po 152 dneh

Fernando Torres je bil z dvema zadetkoma glavni junak zmage Chelseja v četrtfinalu pokala FA proti Leicestru s 5:2. Španec, ki je eden najbolj kritiziranih igralcev v zadnjem času, se je v 68. minuti prvič vpisal med strelce in zabil šele svoj šesti zadetek za Chelsea po prihodu iz Liverpoola. Pred tem pa se je nazadnje med strelce vpisal pred 152 dnevi!

Srečanje je bilo sicer odločeno že v prvem polčasu, ko so gostje iz Londona povedli z 2:0 (Gary Cahill se je ob zadetku spomnil tudi na nesrečnega Fabricea Muambo). Strelske vaje v drugem polčasu je začel Torres v 68. minuti. Nekaj upanja je domačim vlil Beckford, osem minut zatem pa je srečanje s strelom z glavo odločil Torres. V zadnjih minutah so še enkrat zadeli domači (evroglo Bena Marshalla) in tudi gostje, ko je bil po podaji Torresa na pravem mestu Raul Meireles.

Pokal FA, četrtfinale:

Everton : Sunderland 1:1 (1:1)
Cahill (23); Bardsley (12)

Tottenham : Bolton 1:1 (-:-)*
Walker (11); Bale (6/ag)

Chelsea : Leicester 5:2 (2:0)
Cahill (12), Kalou (18), Torres (68, 85), Meireles (91); Beckford (77), Marshall (89)

Liverpool : Stoke City 2:1 (1:1)
Suarez (23), Downing (57); Crouch (26)

* tekma je bila prekinjena, potem ko se je na igrišču zgrudil član Boltona Fabrice Muamba. Stanje 23-letnika je še naprej kritično

Komentarjev 1
  • R9 09:07 19.marec 2012.

    Kdo je Danny Dalglish?!