Šport > Nogomet
20 ogledov

Liverpool pokvaril praznik Aston Villi

alex ferguson
1/24
EPA
Na velikonočno nedeljo je Liverpool z zmago na Villa Parku (2:1) gostitelje spravil v težak položaj. Manchester United je zmagal v Sunderlandu (1:0). Aktualni prvak Manchester City, mestna soseda se bosta v prvenstvu pomerila 8. aprila, je kasneje visoko premagal Newcastle United (4:0). Po porazu Chelseaja pri Southamptonu so Spurs spet tretji.

Prvo lepšo priložnost na srečanju na Villa Parku je zapravil Gabriel Agbonlahor, ki je v 16. minuti lep predložek Matthewa Lowtona poslal točno v povratnika Pepeja Reino. Liverpool je odgovoril štiri minute kasneje, strel Luisa Suáreza po podaji Glena Johnsona je ubranil Brad Guzan.

Aston Villa je povedla v 31. minuti. Takrat je Agbonlahor dobro umiril dolgo žogo Ashleya Westwooda in pripravil strel Christianu Bentekeju, Belgijec pa je z volejem premagal gostujočega vratarja. Kmalu zatem je Guzan rešil zadrege svojega branilca Barryja Bannana, katerega podajo je prestregel Suárez, domači vratar pa je preprečil izenačenje. V 43. minuti je po kratki kombinaciji Stewarta Downinga in Philippeja Coutinha po žogi udaril Steven Gerrard, Guzan je bil še enkrat več kos nalogi.

Redsi so izenačili le dve minuti po premoru, ko je lepo globinsko podajo Coutinha izkoristil Jordan Henderson, ki je prek Guzana zadel za 1:1. Nato sta priložnosti za Liverpool zapravila še Coutinho in Johnson, slednji je zadel okvir gola.

Toda že v naslednjem napadu so gostje vnovčili svojo premoč. Suárez se je dobro znašel ob Nathanu Bakerju, Urugvajec je izsilil prekršek v kazenskem prostoru, z enajstmetrovke pa je Gerrard žogo zanesljivo poslal v desni spodnji kot Guzanovega gola.

Kapetan Liverpoola je nato na drugi strani na črti z glavo izbil poskus Bentekeja, Lowton pa je z močnim predložkom skoraj presenetil Reino. Do konca so gostje vzdržali za zmago, ki jih je popeljala do treh točk zaostanka za mestnim tekmecem Evertonom, Villa pa je sedaj še bolj vpeta v živčni boj za obstanek v Premier league.

United ne gleda nazaj

321 dni po "tisti" tekmi v Sunderlandu, ko je Manchester United izgubil naslov prvaka v zadnjih sekundah prvenstva, so rdeči vragi začeli s presenetljivo močno prvo postavo, kjer resda ni bilo Wayna Rooneyja, Ria Ferdinanda, Ryana Giggsa in Dannyja Welbecka, je pa po uspešnem reprezentančnem tednu skupaj s Šindžijem Kagavo od prve minute zaigral Robin van Persie.

United je po sicer soildnem začetku domačih hitro prevzel pobudo in dvakrat resno zapretil prek levega bočnega branilca Alexa Büttnerja, ki je dobro sodeloval z Ashleyjem Youngom, a bil nezbran pred vratarjem Simonom Mignoletom.

Vrage je v vodstvo po samostojni akciji povedel Robin van Persie, ki je ob pomoči močnega odboja od Titusa Brambla zatresel mrežo rdeče-belih. Zadetek, prvi po kar sedmih tekmah posta, bodo statistiki kljub vsemu najbrž vpisali na račun nesrečnega branilca. Edina negativna stran sončenja Uniteda v prvem polčasu je bila poškodba Rafaela da Silve.

Domači trener Martin O'Neill je več kot očitno dobro "nahrulil" svoje varovance ob polčasu, toda rdeči vragi so do konca tekme kljub nekaj boljši igri domačega moštva zdržali za nov komplet točk, ki jih je oddaljil že na +18 od mestnih rivalov Manchester Cityja.

Southamptonu še skalp Chelseaja

Aktualni prvaki so sicer odgovorili silovito in doma visoko premagali Newcastle United, to pa bo v bitki za naslov kljub še eni medsebojni tekmi, ki bo na sporedu 8. aprila na Old Traffordu, seveda mnogo premalo za drugo zaporedno zvezdico. Za domačo zmago Cityja, po kateri je Newcastle spet padel v bitko za obstanek, sta v prvem polčasu zadela Cárlos Tévez in David Silva, v drugem pa povratnik Vincent Kompany ter James Perch v lastno mrežo.

Na stadionu St Mary's, kjer je letos orožje položil tudi City, je Southampton uspel presenetiti še Chelsea in spet na široko odprl bitko za tretje in četrto mesto, samemu sebi pa olajšal bitko za obstanek. Vsi goli so padli v prvem polčasu, za domače pa sta pred in po golu Johna Terryja zadela Jay Rodriguez in Ricky Lambert.

Tottenham spet povedel v boju za tretje mesto

Spodrsljaj modrih sta izkoristila tako Tottenham kot Arsenal, Spurs pa so na tretjem mestu tudi zamenjali varovance Rafaela Beníteza, ki so mu navijači spet namenili nekaj revolucionarnih pesmi. Tottenham je v vodstvo pri pokalnih prvakih Swansea Cityju popeljal belgijski branilec Jan Verthongen, ki je pretekel celo igrišče in zadel po podaji Garetha Bala, Valižan pa je na svoji rodni grudi izjemen zadetek "s špico" z roba kazenskega prostora v slogu igralcev futsala zabil tudi sam.

Kako zadovoljni so bili s predstavo Arsenala proti že odpisanemu Readingu navijači topničarjev veliko pove dejstvo, da si je ovacije ob menjavi prislužil celo Gervinho, ki je zabil vodilni gol. Za lahko zmago na stadionu Emirates so se med strelce vpisali tudi Santi Cazorla, Olivier Giroud in Mikel Arteta.

Angleška liga, 31. kolo:

Sunderland : Manchester United 0:1 (0:1)
Bramble (27/a.g.)

Arsenal : Reading 4:1 (1:0)
Gervinho (11), Cazorla (48), Giroud (67), Arteta (77/11-m); Robson-Kanu (68)

Manchester City : Newcastle United 4:0 (2:0)
Tévez (41), Silva (45), Kompany (56), Perch (69/a.g.)

Southampton : Chelsea 2:1 (2:1)
Rodriguez (23), Lambert (35); Terry (33)

Swansea City : Tottenham Hotspur 1:2 (0:2)
Michu (71); Verthongen (7), Bale (21)

West Ham United : West Bromwich Albion 3:1 (2:0)
Carroll (16, 80), O'Neil (28); Dorrans (88/11-m)
RK: Mulumbu (WBA/90)

Wigan Athletic : Norwich City 1:0 (0:0)
Koné (81)

Everton : Stoke City 1:0 (1:0)
Mirallas (28)

Aston Villa : Liverpool 1:2 (1:0)
Bneteke (31); Henderson (47), Gerrard (60/11m)

Ponedeljek ob 21.00:
Fulham - Queens Park Rangers

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.