Šport > Nogomet
13 ogledov

Liverpool proti Chelseaju

torres_fer_teas_afp Žurnal24 main
V Nyonu v Švici so izžrebali četrtfinalne pare Lige prvakov pokala UEFA. Liverpool – Chelsea bo prav gotovo najbolj zanimiv par. Samir Handanovič in njegov Udinese se bo pomeril z Werderjem.
Liverpool in Chelsea sta se v zadnjih štirih letih trikrat pomerila v polfinalu Lige prvakov , tokrat pa se bosta pomerila že v četrtfinalu. "Nikakor ne šteje forma iz preteklosti, šteje to, da smo v tem delu tekmovanja zelo razpoloženi," je po žrebu pokomentiral direktor Liverpoola Rick Parry . Nekoliko več sreče sta pri žrebu imela Manchester United in Arsenal. Prvi se bo pomeril s Portom, drugi z Villarrealom. Rdeči vragi imajo tako priložnost za maščevanje, saj so jih prav Portugalci pred petimi leti izločili na svojem pohodu do evropske krone.

Tekme četrtfinala LP:
Villarreal – Arsenal
Manchester United – Porto
Liverpool – Chelsea
Barcelona – Bayern München

Polfinale LP:
Manchester United/Porto – Villarreal/Arsenal
Barcelona/Bayern München – Liverpool/Chelsea

Prve tekme četrtfinala bodo odigrane 7. in 8. aprila, povratne en teden kasneje. Polfinalna obračuna bosta 28. in 29. aprila ter 5. in 6. maja, veliki finale pa bo 27. maja na olimpijskem stadionu v Rimu.

Handanovič in soigralci so izločili branilca naslova Zenit iz Sankt Peterburga. © AFP

 
Sarma proti Fringsu
Izžrebani so bili tudi pari četrtfinala pokala UEFA. Slovenska vratarja Samir Handanović in Jan Koprivec , ki branita mrežo italijanskega Udineseja , so bosta pomerila z nogometaši Werderja iz Bremna, kjer igra zvezdnik Torsten Frings . Če se bo Udinese prebil v polfinale, se bo tam pomeril z boljšim iz dvoboja med Hamburgerjem SV in Manchester Cityjem .

Pari četrtfinala pokala UEFA:

Hamburger SV – Manchester City
Paris St. Germain – Dinamo Kijev
Šahtjor Donjeck – Olympique Marseille
Werder Bremen – Udinese

Para polfinala pokala UEFA:

Werder Bremen/Udinese – Hamburger SV/Manchester City
Paris St. Germain/Dinamo Kijev – Šahtjor Donjeck/Olympique Marseille
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.