Šport > Nogomet
9 ogledov

Liverpool s točko na vrh

alonso Žurnal24 main
V najzanimivejšem srečanju 14. kola Premier League je Arsenal premagal Chelsea z 2:1. Nogometaši Liverpoola so pred domačimi gledalci le remizirali brez zadetkov z West Hamom.
 

Anglija, 14. kolo

Aston Villa : Fulham 0:0
Middlesbrough : Newcastle 0:0
Stoke C. : Hull C. 1:1
Sunderland : Bolton 1:4
Wigan
: West Bromwich 2:1
Manchester C. : Manchester U. 0:1
Portsmouth
: Blackburn 3:2
Tottenham : Everton 0:1
Chelsea : Arsenal 1:2 
Liverpool : West Ham 0:0

Zadnje srečanje kola na Anfield Roadu so bolje pričeli nogometaši Liverpoola , ki so bili v uvodnem delu srečanja blizu vodstva ob dveh poskusih Samija Hyypie z glavo po podajah Stevena Gerrarda s kota. West Ham je odgovoril v 38. minuti, ko je s strelom z velike razdalje poskušal Craig Bellamy , a je veselje nekdanjemu članu Redsov preprečila vratnica. Tudi po odmoru so bili varovanci Rafaela Beniteza aktivnejši, a je strel Yossia Benayouna v 57. minuti sijajno zaustavil vratar Robert Green . Hammersi so odgovorili deset minut kasneje, ko je po podaji s kota z glavo za las zgrešil Carlton Cole . Petkratni evropski prvaki so nato oblegali vrata gostov iz Londona, a so ostali brez zadetka. Še najbližje je bil Dirk Kuyt z diagonalnim strelom, ki pa ga je v 87. minuti z nogo zaustavil Green. Z drugim zaporednim remijem pred domačimi gledalci (po Fulhamu ) se je Liverpool, pri katerem Fernando Torres ni igral, povzpel na vrh Premiershipa .

Wayne Rooney je zadel na stadionu City of Manchester. © Reuters

 
Nedeljski mestni derbi na stadionu City of Manchester so bolje začeli nogometaši Uniteda , ki so v sedmi minuti ogrozli vrata Citya, ko je po akciji  Dimitara Berbatova in podaji Ji-Sung Parka ustrelil Wayne Rooney. Rdeči vragi so bili znova blizu vodstva v 21. minuti, ko je po podaji  Rafaela z desne strani z diagovalnim strelom z glavo poskusil Berbatov, a se je izkazal vratar  Joe Hart . Naleti varovancev Alexa Fergusona so se nadaljevali in Patrice Evra je v 26. minuti streljal za las prek vrat gostiteljev. Slednji so do edine zrele priložnosti v prvem delu prišli po pol ure igre, ko je Stephen Ireland zadel zunanji del vratnice. Gostje so naposled le prišli do zasluženega vodstva, ko je v 42. minuti po zmedi v kazenskem prostiru Citya diagonalno ustrelil Michael Carrick , Rooney pa je iz neposredne bližine pospravil žogo v mrežo ter s tem dosegel 100. klubski zadetek v karieri.

Dimitar Berbatov je bil nevaren predvsem v prvem polčasu. © EPA

 

Po odmoru so bili gostitelji konkretnejši in v 56. minuti je po podaji Shauna Wrighta-Phillipsa Benjani Mwaruwari zadel zunanji del vrat Edwina Van der Sarja. Četa Marka Hughesa je do naslednje priložnosti za izenačenje prišla v 66. minuti, a je poskus Javierja Garrida za las zgrešil cilj. Nato pa šok za navijače evropskih prvakov, saj je bil po igranju z roko v kazenskem prostoru Citya izključen Cristiano Ronaldo. Portugalec je nato pokazal, da je med podajo s kota slišal žvižg in tako menil, da je bila igra prekinjena, a sodnik je ostal neomajen in je zvezdnika Uniteda predčasno poslal v slačilnico. V zaključku srečanja so si gostitelji nato priigrali le še eno resno priložnost za izenačenje, a je bil v sodnikovem podaljšku priseben Evra, ki je žogo izbil iz golove črte. Na nasprotni strani je Rooney poskusil z lobom z velike razdalje, a se je vratar Hart pravočasno vrnil v vrata in preprečil 23-letnem angleškem reprezentantu dvojno veselje.

Robin van Persie je odločil na Stamford Bridgeu. © Reuters

 
Derbi kola na Stamford Bridgeu so bolje pričeli nogometaši Chelsea, ki so do prve priložnosti prišli v 22. minuti, ko je po podaji z desne strani z glavo meril Frank Lampard , a je vratar Manuel Almunia njegov poskus zaustavil. Modri so pred zvestimi navijači povedli v 31. minuti, ko je španski vratar Almunia slabo podal, Jose Bosingwa je prestregel žogo, si izmenjal dvojno podajo z Nicolasom Anelkajem ter nato podal pred vrata topničarjev, kjer pa je nesrečno žogo odbil branilec Johan Djourou in zabil avtogol. Varovanci Arsena Wengerja so tri minute kasneje odgovorili s strelom Robina van Persieja , ki pa ga je Peter Cech zaustavil.

Johan Djourou (spodaj) je v prvem polčasu dosegel avtogol. © Reuters

 
V drugem delu je znova bolje začel Chelsea, a je bil Lampard v 52. minuti za las premalo natančen ob prefinjenem strelu z roba kazenskega prostora. Kazen je sledila sedem minut kasneje, ko je Samir Nasri podal do Denilsona , slednji je podaljšal do van Persieja, ki je neubranljivo zadel z roba kazenskega prostora. Nad zadetkom ostaja kanček dvoma, saj je počasni televizijski posnetek razkril, da je bil Nizozemec pred sprejemom žoge v prepovedanem položaju. Ofenziva gostov se je po izenačenju nadaljevala in van Persie je tri minute po prvem zadetku skozi noge Lamparda zabil še drugič na tekmi. Varovanci Luisa Felipa Scolarija se po zaostanku niso zbrali in si v končnici niso pripravili zrelih priložnosti za izenačenje, na nasprotni strani je po podaji rezervista Nicklasa Bendtnerja slabo zaključil Denilson . Gunnersi so tako uspeli premagati še drugo moštvo izmed velike četverice, v tej sezoni so pred Chelseajem že ukanili Manchester United.

Za slovenske ljubitelje nogometa je bilo najbolj zanimivo sobotno srečanje na stadionu JJB, kjer je v prvem polčasu prevladoval West Bromwich , a ni uspel premagati vratarja Wigna Chrisa Kirklanda. Slednji je naposled klonil v drugi minuti nadaljevanja, ko je po napaki Titusa Brambla zadel Ishmael Miller . Štiri minute kasneje so imeli gostje izjemno priložnost za podvojitev vodstva, a je poskus Jamesa Morrisona Kirkland odbil z nogo. Kazen je prišla v 61. minuti, ko je branilec Paul Robinson slabo vrnil žogo vratarju Scottu Carsonu in Henri Camara je z volejem poskrbel za izenačenje. WBA je odgovoril silovito in bil blizu drugega zadetka ob poskusih Jonasa Olssona in Jonathana Greeninga , a se je vselej izkazal sijajni vratar Kirkland. Na nasprotni strani pa je za vse tri točke gostiteljev po eni izmed redkih napadalnih akcij Wigna v končnici poskrbel  Emmerson Boyce , ki je z glavo zadel zgornji kot vrat Carsona. Slovenski reprezentančni kapetan Robert Koren je za Baggiese odigral celotno srečanje.

Emmerson Boyce (levo) je poskrbel za popoln preobrat Wigna. © EPA

 
Od ostalih sobotnih tekem omenimo visoko zmago Boltona na gostovanju pri Sundrerlandu s 4:1. Za nogometeša iz stadiona Reeboka je po zgodnjem zaostanku dvakrat zadel Johan Elmander . Aston Villa je pred domačimi gledalci zamudila priložnost, da bi se približala vodilnemu dvojcu (Chelsea, Liverpool), saj je le remizirala s Fulhamom . Srečanje novincev med elito se je končalo z remijem (1:1).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.