Šport > Nogomet
14 ogledov

Liverpool slavil na tekmi preobratov

(Liverpool : Tottenham)
1/10
Reuters
V okrnjenem 29. kolu angleške Premier lige, ki poteka vzporedno s četrtfinalnimi tekmami pokala FA, je Liverpool doma premagal Tottenham (3:2). Redsi so povedli v 21. minuti, nato pa so Spursi z dvema zadetkoma zrežirali začasen preobrat. Stewart Downing in Steven Gerrard sta v zaključku poskrbela, da je zmaga ostala na Anfieldu.

Najstrožja kazen v 82. minuti, ki jo je uspešno izvedel Steven Gerrard, je Liverpoolu prinesla težko prigarano zmago proti Tottenhamu (3:2). Domači so prevladovali večji del prvega polčasa, prvo priložnost pa so si priigrali Spursi. S prostega strela je nevarno zapretil Gareth Bale, poskus z razdalje približno 20 metrov pa je zaustavil domači vratar Brad Jones.

Redsi so se na rezultatsko tabelo vpisali v 21. minuti, ko je podajo Joseja Enriqueja v mrežo pospravil Luis Suarez. Urugvajec bi lahko kmalu zatem zadel še drugič, vendar je bil tokrat na mestu Hugo Lloris. Ko je že izgledalo, da bodo redsi na odmor odšli z golom prednosti, pa je v sodnikovem podaljšku z glavo izenačil Jan Vertonghen.

Belgijski nogometaš je v v 53. minuti zadel še drugič, potem ko Daniel Agger ni uspel prestreči prostega strela Balea, Vertonghen pa je uspešno zaključil s približno desetih metrov. Gylfi Sigurdsson bi skorajda zabil še tretji gol za Tottenham, domače pa je rešil Jones. Obramba vratarja redsov se je izkazala za ključnega pomena.

V 66. minuti je po napaki Kylea Walkerja uspel izenačiti Stewart Downing. V zaključku tekme sta si obe strani priigrali nekaj lepih priložnosti, deset minut pred koncem pa je Benoit Assou-Ekotto v kazenskem prostoru Spursov podrl Suareza. Na belo točko je stopil Gerrard in rutinirano zabil za zmago Liverpoola.

QPR in Villa dobivata dramo na dnu

Velikani so v angleški Premier League v soboto počivali, zato pa ni bilo nič manj zanimivo na dnu lestvice, kjer sta do krvavo potrebnih točk prišla Queens Park Rangers in Aston Villa. Sloviti klub iz Birminghama je po zaostanku zmagal pri Readingu z goli Christiana Bentekeja in Gabriela Agbonlahorja in se prebil iz rdeče cone (2:1).

QPR je doma prav tako zaostal proti Sunderlandu, nato pa je pred polčasom izenačil Loic Rémy, ekipi Harryja Redknappa, ki še vedno upa na zgodovinski obstanek v najmočnejši ligi, pa sta zmago prinesla njegova nekdanja varovanca pri Tottenhamu Andros Townsend in Jermaine Jenas (3:1).

Na drugih tekmah je West Bromwich Albion doma premagal Swansea City (2:1), Norwich City in Southampton pa sta na Carrow Roadu remizirala brez golov, potem ko je domači junak Grant Holt v 90. minuti zapravil najstrožjo kazen.

Angleška liga, 29. kolo:

Liverpool : Tottenham 3:2 (1:1)
Suarez (21), Downing (66), Gerrard (82/11m); Vertonghen  (45, 53)

Newcastle United : Stoke City 2:1 (0:0)
Cabaye (72), Cisse (90); Walters (67/11m)

Norwich City : Southampton 0:0 (0:0)

Queens Park Rangers : Sunderland 3:1 (1:1)
Remy (30), Townsend (70), Jena (90); Fletcher (20)

Reading : Aston Villa 1:2 (1:2)
Baker (32/ag); Benteke (33), Agbonlahor (45)

West Bromwich : Swansea City 2:1 (1:1)
Lukaku (40), Guzman (61/ag); Moore (33)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.