Šport > Nogomet
170 ogledov

Liverpool tokrat oddal točki pri moštvu, ki v tej sezoni še ni zmagalo

Mohamed Salah Epa
Nogometaši Liverpoola nadaljujejo s skromnim začetkom sezone v Premier League. V šestem krogu so še četrtič ostali brez zmage, tokrat so na mestnem derbiju na Goodison Parku remizirali z Evertonom (0:0).

Nogometaši Liverpoola po novi bledi predstavi – tokrat jih je pred porazom rešil VAR, ki je v 69. minuti tekme razveljavil zadetek Conora Coadyja zaradi prepovedanega položaja – ostajajo pri le dveh zmagah na šestih obračunih nove sezone Premier League. Ob tem so še trikrat remizirali in enkrat izgubili, kar pomeni, da imajo na kontu 9 (od 18 možnih) točk. Vsekakor slabši začetek od pričakovanj, sploh če vemo, kako visoke apetite imajo v Liverpoolu po prihodu nemškega stratega Jürgena Kloppa. Ob dejstvu, da Everton v tej sezoni sploh še ni zmagal (4 remiji in 2 poraza) bosta oddani točki še toliko bolj boleli. 

Tudi Manchester City le remiziral

Branilci naslova iz Manchestra so zapravili priložnost, da se zavihtijo na vrh lestvice. Izbranci gostujočega trenerja Pepa Guardiole so povedli v 50. minuti, ko je zadel Norvežan Erling Haaland. Robustni napadalec, ki je letos prišel iz nemškega Dortmunda, je zabil že deseti gol v najbolj imenitnem angleškem ligaškem tekmovanju in je na vrhu lestvice, izenačujoči gol pa je v 74. minuti zabil Jamajčan Leon Bailey.

Tottenham je v mestnem dvoboju premagal Fulham z 2:1. Za zasedbo iz severnega dela Londona sta zadela Danec Pierre-Emile Hojbjerg in Harry Kane, za gostujoči iz zahodnega dela pa srbski "stroj za gole" Aleksandar Mitrović, s šestimi zadetki trenutno drugi strelec v premier league.

V drugem današnjem londonskem dvoboju med Chelseajem in West Hamom se je zmage veselila domača zasedba s Stamford Bridga. Jamajčan Michail Antonio je gostujočo zasedbo popeljal v vodstvo v 62. minuti, preobrat pa sta uprizorila Ben Chilwell (76.) in Nemec Kai Havertz (88.).

Wolverhampton je dosegel prvo zmago v tej sezoni, potem ko je na domačem igrišču premagal Southampton z 1:0. Edini gol na tekmi je dosegel Portugalec Daniel Podence. Newcastle in Crystal Palace sta se razšla brez golov, najvišjo zmago pa je dosegel v tej sezoni sijajni Brentford, ki je ukanil Leeds s 5:2. Pri Londončanih se je izkazal Ivan Toney s "hat-trickom", poleg njega sta zadela še Bryan Mbeumo in Yoane Wissa, za goste pa Luis Sinisterra in Marc Roca.

Bournemouth je bil v gosteh boljši od Nottingham Foresta s 3:2. Za gostujočo zasedbo so zadeli Philip Billing, Dominic Solanke in Jaidon Anthony, za domačo, ki je vodila z 2:0, pa Cheikhou Kouyate in Brennan Johnson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.