Šport > Nogomet
163 ogledov

Liverpool z okrepitvijo, nov klub za japonskega Messsija

Kostas Tsimikas Profimedia
Angleški prvak z novim branilcem.

Angleški nogometni prvak Liverpool je danes potrdil svojo prvo poletno okrepitev. Dolgoročno pogodbo je podpisal z grškim branilcem Kostasom Tsimikasom, ki je na Otok prišel iz Olympiacosa. Mediji poročajo, da je Liverpool zanj odštel 11,7 milijona funtov (13 milijonov evrov).

Štiriindvajsetletnik je za grško izbrano vrsto zbral tri nastope, za Olympiacos, ki mu je v tej sezoni pomagal osvojiti naslov, pa 86. "Sem zelo vesel in ponosen, da sem tu. To je zame največji klub na svetu. Privilegij je biti tu in dal bom vse od sebe," je za spletno stran Liverpoola dejal Tsimikas.

Ta predstavlja zamenjavo za Andyja Robertsona na levi strani Liverpoolove obrambe, trener Jürgen Klopp je dejal, da so ga opazovali dlje časa. "Je zelo dober nogometaš z zmagovalno in tekmovalno miselnostjo. Res mi je všeč njegova mentaliteta," je dejal Klopp, ki je prepričan, da se bo Grk odlično vklopil v slačilnico.

Real znova posodil Japonca

Španski nogometni prvak Real Madrid je sporočil, da bo njihov japonski igralec Takefusa Kubo v prihodnji sezoni 2020/21 kot posojeni nogometaš igral za Villarreal.

Devetnajstletni krilni nogometaš je preteklo sezono kot posojeni igralec igral za Mallorco, ki pa je izpadla v nižjo ligo. Kubo je v 35 nastopih v la ligi zbral štiri gole in pet podaj. Villarreal bo v prihodnji sezoni igral tudi v evropski ligi, kar bo velik korak naprej za mladega Japonca.

Takefusa Kubo | Avtor: Profimedia Profimedia

Kubo, ki je za japonsko izbrano vrsto zbral sedem nastopov, se je pri desetih letih pridružil Barcelonini La Masii, ker pa je katalonski klub leta 2015 prejel prepoved podpisovanja mladih igralcev, je Japonec moral oditi. Vrnil se je na Japonsko, potem pa je Real z obetavnim nogometašem lani podpisal šestletno pogodbo.

Menjava na klopi 

Francoski nogometni prvoligaš Bordeaux je po slabi sezoni, v kateri je bil 12. med 20 klubi v elitni francoski ligi, odpustil trenerja Paula Souso in na njegovo mesto pripeljal 66-letnega Jean-Louisa Gasseta. Ta je podpisal dvoletno pogodbo. Gasset je že deloval pri šestkratnem francoskem prvaku, in sicer je bil pomočnik Lauernta Blanca ob osvojitvi zadnjega naslova prvaka leta 2009.

Gasset je bil sicer tudi glavni trener pri Montpellierju 2017 in potem pri Saint Etiennu od 2017 do 2019, kjer je vodil slovenskega reprezentanta Roberta Berića, ki je zdaj v ligi MLS pri Chicagu.

Svetovni prvak odhaja v ZDA

Blizu selitve v ligo MLS je zdaj tudi francoski vezist Blaise Matuidi, ki naj bi Juventus zamenjal z Interjem iz Miamija, klubom nekdanjega nogometnega zvezdnika Davida Beckhama.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.