Šport > Nogomet
30 ogledov

Ljubijankić: "Slave zna iztisniti maksimum"

Slovenija zbor reprezentanca Ptuj hotel Primus Zlatan Ljubijankić Saša Despot
Zlatan Ljubijankić je novega slovenskega selektorja Slavišo Stojanovića spoznal že pri rosnih 16 letih, zdaj pa je usoda njune poti združila več kot deset let kasneje. Stojanović je prevzel reprezentanco, kjer pomembni vlogi igrata še dva njegova bivša varovanca s Slovana in Domžal - Andraž Kirm in vratar Samir Handanović. "Na treningih se je dostikrat vpilo. Še posebej na nas tri," se mladega Stojanovića spominja Ljubijankić.

Kar malce nostalgično so se morali počutiti Samir Handanović, Andraž Kirm in Zlatan Ljubijankić, ko je sredin trening reprezentance spet združil s Slavišo Stojanovićem. Trenerja, ki jih je vodil pri Slovanu in Domžalah, bodo od zdaj naprej kljub vsemu morali klicati selektor.

Imel veliko zgodb

"Imel sem 16 ali 17 let, ko sem ga prvič strečal pri Slovanu. Takrat je prvič prišel na trening. Bili smo še otroci, on pa je znal povedati veliko zgodbic. Vsi smo ga poslušali in name je naredil velik vtis že prvič, ko sem ga srečal," se okrog deset let po prvem snidenju svojega nekdanjega trenerja spominja Ljubijankić. Ker so veliko obetali, je znal novi selektor Slovenije bojda močno povzdigniti glas, kar je na koncu zaleglo – vsi so odšli v tujino in zaigrali na svetovnem prvenstvu. "Ko smo bili mladi smo mogoče naredili kakšno neumnost, dostikrat nas je opozoril. Ja, na treningih se je dostikrat vpilo. Še posebej na nas tri."

Najbolj logičen

Kakšne novosti prihajajo s Stojanovićem? Ljubijankić meni, da bo znal poiskati prave položaje za svoje reprezentante, kjer bodo lahko pokazali vse, kar znajo: "Mislim, da je njegova največja odlika, da zna iz vsakega igralca iztisniti maksimum. Za vsakega zna najti pravi položaj, zna se pogovoriti in obnašati pred igralci. To je bila po mojem mnenju najbolj logična možnost po odhodu selektorja. (Matjaž) Kek je bil zelo dober selektor in mislim, da smo z njim dosegli vrhunske rezultate. Stojanović je bil vseeno najbolj logična opcija, bil je prost, brez kluba, kolikor vem je kandidiral tudi pred štirimi leti. Normalno poznam ga, gre za velikega strokovnjaka, za zelo dobrega trenerja in bil sem kar vesel."

Spremembe v reprezentanci so pred tekmo z Združenimi državami Amerike minimalne, a koncem novembra bi lahko bilo vse drugače, pomembna pa bi lahko bila tudi želja po vnovičnem dokazovanju. "Težko bi rekel, da je to nova zgodba. Večina igralcev je enakih, nov je praktično le selektor. Dostikrat z novimi selektorji pridejo tudi rezultati, predvsem zaradi motivacije. Vsi igralci se bodo hoteli dokazati, da so najboljši, da si zaslužijo igrati," je še zaključil Ljubijankić.

Komentarjev 1
  • Nejc Roškar 12:37 13.november 2011.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Ce koga zanima super manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega sveta.V bodoce pa prihaja se kosarka, tenis, F1, in se mnogo sportov.