Šport > Nogomet
21 ogledov

Ljubijankič zapušča Domžale

Zlatan Ljubijankič bo slekel rumeni dres Domžal. Žurnal24 main
Vodilno ekipo PrveLige Telekom zapušča Zlatan Ljubijankič, ki se seli v belgijski Gent. Vrednost prestopa je dva in pol milijona evrov. "Težko bo najti zamenjavo zanj," je dejal Slaviša Stojanovič.

Nogometni klub Domžale in belgijski prvoligaš Gent sta se dogovorila za prestop napadalca in občasnega slovenskega reprezentantaZlatana Ljubijankiča v vrste belgijskega kluba. Klub in nogometaš sta za prestop skupaj prejela 2,5 milijona evrov, v kakšnem razmerju sta si izkupiček razdelila, pa ni znano. Nogometaš je pogodbo podpisal za 4 leta in pol. V domžalskem klubu, ki ima pred nadaljevanjem državnega prvenstva prednost osmih točk, si manejo roke. Znova jim je uspelo ustvariti nogometaša, ki je kar precej obogatil njihovo blagajno. Kot je dejal športni direktor kluba Nenad Protega, je omenjena vsota za belgijski Gent druga največja v zadnjih 18 letih.

"Za Ljubijankiča smo se dolgo pogovarjali o prestopu. Reči moram, da so bili Belgijci dobri pogajalci, prav tako pa tudi mi. Mislim, da smo dosegli optimalno vrednost, glede na vse skupaj. Gent ima v svetu ugled, je odlična odskočna deska za vse igralce," je ob tem dejal Protega. "Zlatana spremljam od njegovega 13. leta, a vendar v nogometu prostora za sentimentalnost ni. Če je igralec dober, se tak prestop prej ko slej zgodi. Vesel sem, da mu je uspelo, in menim, da se bo s svojimi igrami dokazal. V kadru ga bomo vsekakor pogrešali, bil je naš vodilni strelec, mislim, da celo v zgodovini kluba. Težko bo najti zamenjavo zanj," pa je povedal trener domžalske ekipe Slaviša Stojanovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.