Šport > Nogomet
24 ogledov

''Ljudje so hodili eden čez drugega''

nemiri egipt izgredi Reuters
Po najnovejših podatkih je v stampedu na nogometnem stadionu v Kairu umrlo 19 ljudi.

Incident se je zgodil na nedeljski tekmi egiptovskega nogometnega prvenstva med ekipama Zamalek in Enbi, oblasti pa so zaradi tragedije za nedoločen čas preložile prvoligaške nogometne tekme v Egiptu.

Predstavnik ministrstva za notranje zadeve v Egiptu Hani Abdel Latif je za francosko tiskovno agencijo AFP dejal, da je bilo smrtnih žrtev 19, čeprav so preiskovalci incidenta sprva našteli 22 žrtev stampeda. V medijih je sicer moč zaslediti še večje število žrtev, nekateri poročajo o 25, drugi pa celo o 40 smrtnih žrtvah.

Prvenstvena tekma je bila odprta za gledalce, vendar je notranje ministrstvo omejilo število kart za obiskovalce na 10.000. Mnogi navijači so tako ostali brez njih, a so si kljub temu želeli ogledati tekmo. Zato si je več tisoč ljudi poskušalo utreti pot na stadion v Kairu. Policisti, ki so aretirali 18 navijačev, so skušali množico razpršiti s solzivcem, kar pa je povzročilo paniko. V tej je bilo ranjenih 22 policistov in tudi nekaj zdravniškega osebja.

Mostafa Ibrahim, ki je bil priča nesrečnemu dogodku, je dodal, da so policisti solzivec metali na veliko število navijačev na zelo ozkem prostoru. "Ljudje so v želji po pobegu hodili eden čez drugega," je dejal Ibrahim.

Vodja reševalcev Khadel al-Khatib pa pravi, da so vse smrtne žrtve posledica stampeda in ne strelov ali solzivca. Žrtve so imele po telesu veliko modric, nekatere pa celo zlomljene vratove.

Državni tožilec je že ukazal preiskavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.