Šport > Nogomet
41 ogledov

Ljudski vrt spet onemel: zmaga Nafte!

Zoran Zeljković (levo) in Marcos Tavares (desno) bosta jutri bila boj v Ljudskem Žurnal24 main
Olimpija je z dvema goloma Toma Šokote slavila pri Celju (3:1), Domžalčani pa so premagali Triglav (3:1). Šok večera prihaja iz Ljudskega vrta, kjer je obubožana Nafta premagala Maribor (1:0).

Prvi poraz v sezoni je na nogometaših Maribora, kot kaže, pustil mnogo resnejše posledice, kot so jih bili pripravljeni priznati po tekmi z HiTom Gorico. Srečna točka na derbiju z Olimpijo je bila spet le krinka, vse pomanjkljivosti zdajšnje zasedbe pa so se pokazale na sredini tekmi z obubožano Nafto, ki je domov v Lendavo odšla s senzacionalno točko.

Velika zimska okrepitev Etien Velikonja je tekmo spet začel le na klopi, je pa skupaj z Joaom Gabrijelom da Silvo vstopil v drugem polčasu, ko so vijoličasti že lovili zaostanek. Napako Aleksandra Rajčevića je namreč hladnokrvno izkoristil Nikola Oluić, domači pa do konca tekme niso zmogli resnejšega odgovora, igrišče pa zapuščali ob žvižgih.

Vijoličasti bežijo le še za pet točk
Domžale
so po zmagi nad Triglavom le še pet točk oddaljene od vodilnega Maribora. Ob Kamniški Bistrici se je za Domžalčane in Triglavane vse zanimivo zgodilo v prvem polčasu, potem ko je v razmaku nekaj minut dvakrat zadel Damir Pekič, a je Gorenjce v sodnikovem podaljšku v igro vrnil zadetek Dejana Burgarja. To še ni bil konec, saj je domžalski branilec Ivan Knezović s praktično zadnjim udarcem polčasa spet odlepil svoje moštvo, Triglav pa se kljub nekaj napadom v nadaljevanju ni uspel približati še drugič.

Olimpija Ljubljana se je po težkem večnem derbiju odpravila na gostovanje v Celje in bila z identično postavo kot proti Mariboru povsem nemočna v prvem polčasu. Zmaje je nato s fantastičnim golom v drugem delu prebudil nekdanji vezist Celja Anej Lovrečič, kmalu pa mu je z uspešno izvedeno enajstmetrovko sledil še Tomo Šokota. Zmaji so do konca tekme zapravili serijo priložnosti, ki bi jih kmalu spet kaznovale, potem ko je Roman Bezjak izenačil v sodnikovem podaljšku. Lov Celjanov za izenačenjem je bil na koncu neuspešen, saj je Šokota po protinapadu Enesa Rujovića pokončal domače upe.

Robert Pevnik Bojan Pra%C5%A1nikar Prasnikar | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Odhod Bojana Prašnikarja iz Rudarja je bil po hitrem postopku pozabljen, potem ko je njegov donedavni pomočnik Robert Pevnik na klopi knapov debitiral z visoko zmago proti Primorju. Nekdanji trener Domžal in Olimpije Ljubljane je predvsem pri Domžalah podobno izvrstno začel, a kasneje z moštvom zapadel v krizo, ki ga je tudi odnesla. Tudi njegov tokratni debi je bil bleščeč, saj so njegovi fantje že po manj kot 25 minutah igre vodili s 3:0, ko so zadeli Nikola Tolimir, Elvis Bratanović in Damjan Trifković. Še pred polčasom je na neverjetnih 4:0 povišal Rajko Rotman, do konca pa se je med strelce poleg Trifkovića vpisal še nekdanji reprezentant Fabijan Cipot. Velenjčani so se z zmago na četrtem mestu izenačili z Olimpijo, ki pa so jo prehiteli zaradi boljše gol razlike.

Na Bonifiki sta se primorska tekmeca Luka Koper in HiT Gorica dolgo časa potegovala za zmago, a je bil na koncu tudi remi povsem pravičen. Danijel Marčeta je z izjemnim strelom ob vratnici v 23. minuti zabil za vodstvo Kopra, a je še pred polčasom izenačil Vito Plut. Koprčani so tudi v nadaljevanju povedli, toda Goričani so spet zmogli odgovor, ko je neugodni William Franklin izkoristil eno izmed svojih lepih priložnosti.

Lestvica:
1. Maribor 49 točk

2. Domžale 44
3. Koper 37
4. Olimpija 31
5. Rudar 28
6. Nafta 28
7. Gorica 28
8. Triglav 27
9. Celje 23
10. Primorje 20

Slovenska liga, 23. kolo:

Primorje : Rudar Velenje 0:6 (0:4)
Tolimir (12), Bratanović (17), Trifković (24, 51), Rotman (45), Cipot (70)

CM Celje : Olimpija Ljubljana 1:3 (0:0)
Bezjak (90); Lovrečič (49), Šokota (58/11-m, 90)

Domžale : Triglav 3:1 (3:1)
Pekič (36, 40), Knezović (45); Burgar (45)

Maribor : Nafta Lendava 0:1 (0:1)
Olujić (21)

Luka Koper : HiT Gorica 2:2 (1:1)
Marčeta (23), Marijanović (66); Plut (41), Franklin (77)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.