Šport > Nogomet
20 ogledov

"Loco" se bo poslovil po koncu sezone

V mojstrovinah Martina Palerma bomo lahko uživali le še v letošnji sezoni. (Foto Žurnal24 main
Sloviti argentinski nogometaš Martin Palermo bo po letošnji sezoni nogometne čevlje obesil na klin in končal svojo bogato kariero. Gary Neville bo dres Man Uniteda zadnjič oblekel proti Juventusu.

Martin Palermo, nogometaš argentinske Boce Juniors, je v petek sporočil, da se bo ob koncu sezone upokojil. "Loco" ali "Titan", kot mu tudi pravijo, je dolga leta ljubljenec na stadionu Bombonera v Buenos Airesu, ne nazadnje je najboljši strelec kluba v zgodovini.

Palermo bo zadnjo tekmo odigral 19. junija, ko bo Boca na domačem stadionu La Bomboneri gostila Gimnasio La Plata. "Več let se že pripravljam na upokojitev. Govoril sem celo s psihologom, kako prebroditi konec kariere. Mislim, da je najpomembnejše, da odločitev sprejmem že pred zadnjo tekmo," je dejal 37-letni nekdanji argentinski reprezentant, ki je poleg Boce Juniors igral še za Estudiantes, Villarreal, Betis in Alaves.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Neville se bo poslovil proti Juventusu
Sedaj že nekdanji član Manchester Uniteda Gary Neville bo še zadnjič oblekel dres rdečih vragov. To se bo zgodilo 24. maja na Old Traffordu, ko bo angleški branilec odigral poslovilno tekmo proti italijanskemu Juventusu.

Neville je 2. februarja sklenil svojo nogometno pot, iz vodstva rdečih vragov pa so sporočili, da bodo za svojega dolgoletnega kapetana in člana pripravili poslovilno tekmo proti Juventusu. Neville je zadnjo tekmo odigral januarja proti West Bromwich Albionu.

"Presrečen sem, da mi je klub ponudil takšno tekmo in priložnost. To bo zelo čustvena noč zame, predvsem zaradi tega, ker bom še zadnjič oblekel rdeči dres in bo to res moja zadnja tekma. Zapomnil si bom vsak trenutek in upam, da bodo navijači z mano ob tem posebnem večeru," je dejal 36-letnik, ki je za angleško nogometno reprezentanco zbral 85 nastopov. Za rdeče vrage je igral kar 18 sezon, zbral je 602 nastopa, osvojil pa je osem naslovov angleških prvakov, tri FA pokale, dva ligaška pokala in Ligo prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.