Šport > Nogomet
6 ogledov

Londonski derbi Topničarjem

Nogometaši Chelsea so "nezasluženo" povedli v sodnikovem podaljšku prvega polčas Žurnal24 main
V največjem angleškem nogometnem derbiju je Manchester United na gostovanju z zadetkom Carlosa Teveza premagal Liverpool. Na londonskem obračunu je Arsenal ugnal Chelsea z 1:0 in ostaja vodilni na lestvici.
 

Anglija, 17. kolo

Birmingham : Reading 1:1
Derby County : Middlesbrough 0:1
Manchester C.
: Bolton 4:2
Portsmouth : Tottenham 0:1
Sunderland : Aston Villa 1:1
West Ham : Everton 0:2
Wigan
: Blackburn 5:3
Fulham : Newcastle 0:1
Liverpool : Manchester U. 0:1
Arsenal : Chelsea 1:0

Na Anfield Roadu so po začetnem "otipavanju" do prve priložnosti prišli nogometaši Liverpoola. Po ne preveč posrečenem posredovanju vratarja Manchester Uniteda Edwina van der Sarja je najprej strel Harryja Kewella z golove črte odbil Anderson, v nadaljevanju akcije pa je Fernando Torres z glavo meril mimo vrat. Ko se je nalet Redsov še stopnjeval je United iz prve prave akcije na tekmi povedel. Ryan Giggs je v 43. minuti izvedel kot na desni strani, njegova podaja je prišla do Waynea Rooneya, ki je močno in natančno udaril z roba kazenskega prostora, na pravem mestu pa se je znašel Carlitos, ki je spremenil let žoge in na semaforju je pisalo 0:1.

V drugem polčasu so bili gostitelji najbližje izenačenju ob poskusu Ryana Babla z roba kazenskega prostora, a je njegov strel zletel meter mimo leve vratnice vrat van der Sarja. Gostje so bili blizu podvojitve vodstva v 78. minuti, ko je Cristiano Ronaldo diagonalno podal do Rooneya, a je bil angleški reprezentant premalo zbran in njegov strel je zgrešil cilj. Zadnjo priložnost za izenačenje so varovanci Rafaela Beniteza zapravili v sodnikovem podaljšku, ko je Steven Gerrard streljal s prostega strela preko živega zidu, a je njegov strel zgrešil vrata.

Liverpool je brez zadetka že šest tekem. © Action Images

 
Liverpool tako že na šesti zaporedni tekmi ni dosegel zadetka proti Manchester Unitedu in se počasi oddaljuje od bitke za naslov prvaka, ki ga željno pričakuje že od leta 1990. Rdeči vragi pa so na zadnjih sedmih medsebojnih srečanjih z Liverpoolom dosegli šest zmag in nadaljujejo z bojem za 17. naslov angleškega prvaka. Anfield je tako padel prvič po 3. marcu, ko je ljubljence domačih navijačev prav tako premagal United. Po srečanju se je Benitez, ki doslej v Premier League še ni uspel ukaniti Alexa Fergusona , srečal z lastnikoma kluba Tomom Hicksom in Georgom Gillettom ter se pogovarjal o možnosti nadaljnjega sodelovanja, potem ko so se pojavile kritike na njegov račun.

V drugem spektakularnem obračunu 17. kola angleškega prvenstva je bolje pričel Chelsea , ki si je v prvem polčasu priigral nekaj lepih priložnosti. Andrej Ševčenko in Shaun Wright-Phillips sta bila blizu zadetka, a sta vselej preveč kombinirala in ostala praznih rok. Arsenal je tako "nezasluženo" povedel v sodnikovem podaljšku prvega polčasa, ko si je vratar Peter Cech privoščil veliko napako, ki jo je s strelom z glavo kaznoval nekdanji član modrih William Gallas . Iz prvega dela velja omeniti še poškodbo Johna Terryja (Chelsea), ki je moral zaradi težav s stopalom že v 38. minuti zapustiti igrišče.

V osrednjem delu drugega polčasa so imeli varovanci Avrama Granta več od igre, a nikakor niso našli poti do zadetka. © Action Images

 
Po odmoru je Chelsea stopnjeval ritem in že v 50. minuti se je Ševčenko znašel v imenitni priložnosti, a je nastreljal vratarja Topničarjev Manuela Almunio . Tudi v osrednjem delu drugega polčasa so imeli varovanci Avrama Granta več od igre, a nikakor niso našli poti do zadetka. Tako sta novi veliki priložnosti zapravila Joe Cole in Wright-Phillips, gostitelji pa so se osredotočali na protinapade. V enem izmed njih je bil blizu povišanja vodstva Robbie van Persie (85. minuta), ki je celo dosegel zadetek, a ga je kasneje sodnik zaradi prepovedanega položaja Tomasa Rosickega razveljavil. Tudi v zaključku tekme sta imela oba vratarja obilo dela. Cech je ubranil dvojni poizkus Cesca Fabregasa, Almunia je s skrajnimi močmi odbil strel Ševčenka s prostega strela in tako je ostalo pri minimalni zmagi varovancev Arsena Wengerja , ki so na vrhu lestvice s 40 točkami. Manchester zaostaja za točko, Chelsea je tretji s 34-imi. Modri so tako po 16 tekmah brez poraza znova klonili na srečanju z neposrednimi tekmeci za naslov prvaka. Pred tem so namreč nazadnje klonili proti Manchester Unitedu. Oktobra je bilo na Old Traffordu 2:0. Četrti je na lestvici Manchester City s 33 točkami. Sledijo Liverpool, Everton in Portsmouth s po 30 točkami.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.