Šport > Nogomet
21 ogledov

L'pool: Odkupno klavzulo smo ignorirali

luis suarez liverpool EPA
Lastnik Liverpoola John Henry je priznal, da angleški prvoligaš ni upošteval odkupne klavzule v pogodbi Luisa Suáreza, ki se je lani zaman poskušal dogovoriti za prestop k Arsenalu.

Liverpool je v lanski sezoni zavrnil ponudbo Arsenala, ki je bil za prestop Luisa Suáreza pripravljen plačati odkupno klavzulo v višini 48 milijonov evrov (40 milijonov funtov).

john henry | Avtor: EPA EPA
Urugvajski reprezentant je večkrat poudaril, da si želi zapustiti Anfield, vodstvo angleškega prvoligaša pa je njegove zahteve vztrajno zavračalo. Najboljši strelec Premier League si je nato premislil in decembra podpisal novo pogodbo, ki ga bo v klubu zadržala do leta 2018.

''Suárez je najboljši strelec v Premier League, ki je morda najboljša nogometna liga na svetu. Imel je odkupno klavzulo – ne vem, v kakšni meri bi sploh govoril o tem – in Arsenal, naš največji rival v letošnji sezoni, je ponudil 40 milijonov in en funt. Skozi leta smo spoznali, da pogodbe v Angliji nimajo posebne veljave, v bistvu ne samo v Angliji, ampak v nogometnem svetu. Ni pomembno, kakšna je nogometaševa pogodba, saj se sam odloči, kdaj bo odšel. Fernanda Torresa smo prodali za 60 milijonov. Nismo ga hoteli prodati, vendar smo bili v to prisiljeni. Pri Suárezu smo se prvič odločili, da ne prodamo,'' je povedal Henry.

''Ker pogodbe očitno ne zdržijo, smo zavzeli položaj, da ne prodamo. Mislim, da se bomo uvrstili v Ligo prvakov in imamo majhne možnosti, da osvojimo Premier League,'' meni lastnik Liverpoola, ki je prepričan, da je Suárez v veliki meri odgovoren za uspeh angleškega prvoligaša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.