Šport > Nogomet
13 ogledov

L'pool ohranil minimalne možnosti

Igralci Liverpoola niso imeli večjih težav z West Hamom. (Foto: Reuters)
1/15
Žurnal24 main
Arsenal je po bolečem porazu na mestnem derbiju proti Tottenhamu (1:2) doživel novo zaušnico in na gostovanju pri Wigan Athleticu končal svoje sanje o naslovu (2:3). L'pool odpravil West Ham.
Konec sezone za Torresa
Po informacijah z uradne strani nogometnega kluba Liverpool naj bi Fernando Torres v nedeljo pozno zvečer opravil operacijo desnega kolena. Predviden čas okrevanja je šest tednov, kar pomeni, da bi ob morebitnih komplikacijah pod vprašaj prišel tudi njegov nastop na svetovnem prvenstvu! Španec je omenjeno možnost že zanikal.

Na zadnji tekmi 35. kola Premier League je Liverpool brez večjih težav s 3:0 odpravil West Ham. Rdeči, ki so do konca sezone ostali brez napadalca Fernanda Torresa, so s tem ohranili vsaj minimalne možnosti za preboj na četrto mesto in s tem uvrstitev v kvalifikacije za Ligo prvakov.

Wigan pokončal Arsenalove sanje
Po zadetkih Thea Walcotta na koncu prvega in Mikaela Silvestreja na začetku drugega polčasa se je zdelo, da bo to mirno gostovanje Arsenala pri še vedno ogroženem Wigan Athleticu. Toda varovanci Roberta Martineza so se z izjemnim povratkom vrnili v igro ter z goli Bena Watsona, Titusa Brambla in fantastičnega Charlesa N'Zogbie tekmo v zadnjih desetih minutah obrnili na glavo. Pri izenačujočem golu Brambla je svoj razkošni (ne)talent znova pokazal rezervni vratar Londončanov Lukasz Fabianski, ki je izpustil že ulovljeno žogo.

Na papirju se je pred tekmo zdelo, da bi na gostujočo zmago na DW Stadiumu lahko stavili lastno hišo, saj Laticsi topničarjev niso premagali še niti enkrat, odkar so se v Premier League uvrstili leta 2006. Toda modro-beli še nikoli niso premagali tudi Chelseaja in Liverpoola, kar pa so v letošnji sezoni popravili z zmagami nad modrimi (3:1) in rdečimi (1:0). Nov velik skalp najbrž pomeni zagotovljeni obstanek v družbi najboljših in dokončni "ne" Arsenalovim možnostim za naslov.

Spursi "šokirali" Chelsea in odprli vrata vragom
Tottenham
je poskrbel za nov zasuk v dirki za prvaka v angleški Premier League, saj so na domačem White Hart Lanu odpravili vodilni Chelsea. Z zmago Manchestra Uniteda na mestnem derbiju s Cityjem je zdaj prednost modrih na vrhu lestvice velika vsega točko.

Po velik izmagi nad največjimi tekmeci, osovraženmimi bližnjimi sosedi Arsenalom, so Spursi z novo navdušujočo zmago skočili na četrto mesto, dve točki pred Citizense, in zaenkrat je Liga prvakov trdno v rokah moštva iz severnega Londona. Nekaj komičnih odločitev sodnika Phila Dowda je že po nekaj trenutkih privedlo do dvomljive enajstmetrovke (v kazenskem prostoru naj bi z roko igral kapetan gostov John Terry), Jermaine Defoe pa je izkoristil ponujeno. Izjemen "solo" zadetek levega bočnega branilca/vezista Garetha Bala je podvojil prednost domačih, ki je do konca niso izpustili iz rok, modri pa so tekmo zaključili z desetimi možmi, saj je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen Terry.

Vrhunci z White Hart Lanea in tekme med Tottenham Hotspur in Chelseajem:

Kralju Manchestra je ime Paul Scholes
Kot pravi nepisano pravilo angleškega nogometa - nikoli ne odpiši Manchestra Uniteda! Ekipe Sira Alexa Fergusona so vse od njegovega prihoda na sever Anglije slovele po borbi do zadnjega diha in tudi tokratni mestni derbi proti Manchestru Cityju ni bil nič drugačen. Kot že ničkolikokrat je rdeče vrage v zadnjih trenutkih rešil eden njegovih najslavnejših sinov Paul Scholes.

Trenerju Cityja Robertu Manciniju se je že pred prvim žvižgom sodnika Martina Atkinsona (nadomeščal je odsotnega Steva Benetta, ki ga je sredi Romunije prizemljil islandski vulkanski prah) uresničila velika želja, saj je Wayne Rooney tekmo začel od prve minute. V ne preveč navdušujočem prvem polčasu so imeli lepše priložnosti rdeči vragi, verjetno najlepšo pa je zapravil prav Rooney, ko je znotraj kazenskega prostora slabo streljal z levico. Carlos Tevez je v deveti minuti z izjemnim poizkusom "stestiral" Edwina Van der Sarja v vratih Uniteda, a je Nizozemec z izjemno parado njegov strel snel iz samega zgornjega desnega kota svojih vrat.

Tudi nadaljevanje je potekalo po podobnih notah in tekmo bi lahko prelomil trenutek navdiha na eni in na drugi strani. Citizensi bi pet minut pred koncem kmalu ukradli zmago, a po slabem izletu Van der Sarja jim žoge ni uspelo spraviti v vrata, ki so jih branili le nogometaši. Zato pa je imel United še enega asa v rokavu, saj je Scholes z zadnjim strelom na tekmi iz osrčja kazenskega prostora premagal Shaya Givna z natančnim strelom z glavo po podaji Patrica Evraja in poskrbel za smrtno tišino na stadionu Eastlands ter v velikem slogu proslavil petkovo podaljšanje pogodbe z edinim klubom v njegovi karieri. Tako kot na prvi letošnji tekmi na Old Traffordu je United zmago ukradel v zadnjem napadu.

Vrhunci manchestrska derbija med Cityjem in Unitedom:

Ostale tekme: Bolton verjetno že na varnem
Nogometaši Bolton Wanderers so si praktično že zagotovili obstanek v Premier League, po tem ko so se na enem najtežjih stadionov - Brittania Stadiumu - pri Stoke Cityju vrnili po golu zaostanka in z dvema goloma Matthewa Taylorja slavili z 2:1. Burnley fantastične zmage nad Hullom Cityjem v prejšnjem kolu ni znal izkoristiti pri Sunderlandu in zdi se, da so Claretsi naslednji potniki v drugo ligo (1:2). Darren Bent je za domače moštvo zabil že svoj 23. ligaški zadetek in potrdil močno kandidaturo za sedež poleg Fabia Capella na letalu za Južno Afriko. Everton je z zmago na Ewood Parku proti Blackburnu postal šele tretja ekipa, ki ji je letos uspel tovrsten podvig (2:3). V 90. minuti je gol odločitve zabil idol Toffeesov Tim Cahill in ohranil upe po igranju v Evropski ligi naslednje leto, kjer se bodo modri za sedmo mesto na lestvici kot kaže borili z Astonom Villo, a imajo Birminghamčani kar dve tekmi manj.

Vrhunci tekme s Craven Cottagea med Fulhamom in Wolverhamtonom:

Vrhunci tekme s stadiona Britannia med Stoke Cityjem in Boltonom:

Vrhunci s stadiona St. Andrew's in tekme med Birminghamom in Hullom:

Vrhunci s "stadiona luči" in tekme med Sunderlandom in Burnleyjem:

Vrhunci z Ewood Parka in dramatične zmage Evertona nad Blackburnom:

Premier League, 35. kolo:

Lestvica:
1. Chelsea 77 točk

2. Man. United 76
3. Arsenal 71
4. Tottenham 64 (-1)
5. Man. City 62 (-1)
...
18. Hull City 28 (-1)
19. Burnley 27
20. Portsmouth 15

Manchester City : Manchester United 0:1 (0:0)
Scholes (90)

Birmingham City : Hull City 0:0

Blackburn Rovers : Everton 2:3 (0:1)
N'Zonzi (69), Roberts (81); Arteta (4/11-m), Yakubu (79), Cahill (90)

Fulham : Wolverhampton Wanderers 0:0

Stoke City : Bolton Wanderers 1:2 (1:0)
Kitson (13); Taylor (85, 88)

Sunderland : Burnley 2:1 (1:0)
Campbell (25), Bent (41); Thompson (82)

Tottenham Hotspur : Chelsea 2:0 (2:0)
Defoe (15/11-m), Bale (44); Lampard (90)
RK: Terry (67/Chelsea)

Wigan Athletic : Arsenal 3:2 (0:1)
Watson (80), Bramble (88), N'Zogbia (90); Walcott (41), Silvestre (48)

Portsmouth : Aston Villa 1:2 (1:1)
Brown (10); Carew (17), Delfouneso (90)

Liverpool : West Ham United 3:0 (2:0)
Benayoun (19), N`Gog (29), Green (59/ag)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.