Šport > Nogomet
15 ogledov

Di Natale odločil slovenski derbi

Antoni di Natale Udinese
1/7
EPA
Izkušeni Antonio Di Natale je v Vidmu z zadetkom v 38. minuti odločil slovenski derbi med Udinesejem in Palermom. Boštjan Cesar in Bojan Jokić sta v Sieni doživela usodo Uniona Olimpije - visok poraz. Juventus se ni dal zmesti in v Derbyju'd Italia premagal letos bledolični Inter. Tako je po nekaj urah znova izrinil z vrha lestvice Milan.

Slovenski derbi med Udinesejem in Palermom v 10. kolu Serie A je ponudil le en zadetek in zmago črno-belih, ki so z zmago ohranili le točko zaostanka za vodilnim Juventusom. Pri zmagi Udineseja je imel prste vmes tudi Samir Handanović, ki je odlično opravil svoje delo in še sedmič v sezoni svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, medtem ko se napori Armina Bačinovića (igral je do 72. minute) in Josipa Iličića (igral je od 54. minute) naposled niso izplačali in se na Sicilijo vračata sklonjenih glav.

Udinese je prevladoval večino srečanja in je slavil povsem zasluženo. V prvem polčasu so Videmčani v določenem trenutku goste povsem stisnili na njihovo polovico. Domači so terensko premoč kronali v 38. minuti, ko je po podaji iz desne strani Alexandrosa Tzorvasa z volejem premagal kdo drug kot neuničljivi Antonio Di Natale. Handanović praktično ni posredoval in je imel nekaj več dela le sredi polčasa ob strelu Erana Zehavija z roba kazenskega prostora. Udinese je imel pobudo tudi v drugem polčasu. Nekaj nemira je v obrambo domačih vnesel le Iličić, ki pa ni imel prave pomoči pri soigralcih. Glavni sodnik bi v 64. minuti lahko celo pokazal na najstrožjo kazen, ko je slovenskega reprezentant po sijajnem prodoru na desni strani v kazenskem prostoru zrušil Danilo, a se njegova piščalka ni oglasila. Domači so v 76. minuti po podaji Di Nataleja s peto preko Pabla Armera zadeli tudi vratnico in ob tem zapravili še nekaj zelo nevarnih priložnosti. Gostje so imeli zadnjo priložnost za izenačenje v sodnikovem podaljšku, ko je po podaji Iličića iz kota z glavo poskušal Mauru Cettu, toda Sarma je bil znova na mestu in zmaga je zasluženo ostala v Vidmu.

Birsa na klopi, Krhin na tribuni

Valter Birsa je tokrat s klopi spremljal minimalen poraz njegove Genoe proti Fiorentini, Rene Krhin pa je zmago svojih soigralcev pri Bologni proti Atalanti s 3:1 pospremil s tribun.

Cesar in Jokič delila usodo Olimpije

Slovenska reprezentanta Boštjan Cesar in Bojan Jokić se z grenkobo vračata z gostovanja pri še lani drugoligašu Sieni. Podobno kot Union Olimpija pred dnevi v prav tem mestu je tudi njun Chievo visoko izgubil. Siena je namreč slavila kar s 4:1. Oba Slovenca sta dobila rumeni karton, Cesar je odigral vso tekmo, Jokić pa je na klop odkorakal v 70. minuti.

Juve ekspresno nazaj na vrh

Milanovo vodstvo na lestvici je bilo je kratkega daha. Potem ko je Juventus v Derbyju'd Italia premagal Inter, se je na čelo Serie A znova povzpela stara dama. Zaradi obupnih iger in temu primerne uvrstve bi bila zmaga za Inter vredna suhega zlata. Vseeno je obračun moštev, ki sta nastopili brez prvih vratarjev, pripadel črno-belim, za katere sta zadela Mirko Vučinić in Claudio Marchisio. Gol za Inter pa je zabil Maicon. Vsi so padli že v prvem polčasu.

Milan osvojil Rim

Prvak Milan je s 3:2 v Rimu premagal Romo. Dva gola je zabil Zlatan Ibrahimović, oba po podaji Alberta Aquilanija, ki je Šveda tako v 17. kot v 78. minuti  "zadel v glavo" v nasprotnem kazenskem prostoru.  Potem ko so Rimljani v končnici po drugem Ibrovem golu zaostajali že z 0:3, jim je trohnico upanja v 87. minuti vrnil zadetek Bojana Krkića, a spremembe izida več ni bilo. Zanimivo: sodnik je podelil rdeči karton Kevinu Princeu Boatengu že po odhodu na klop, ker je nekaj grdega dejal stranskemu sodniku, ta pa ga je zatožil glavnemu. Napoli je izgubil pri Catanii, čeprav je zadel že v prvi minuti, nato pa prejel dva gola. Moštvi sta se tako izenačili po točkah na petem in šestem mestu.

Italijanska liga, 10. kolo:

Catania : Napoli 2:1 (1:0)
Marchese (25), Bergessio (48); Cavani (1)
RK: Santana (Napoli, 43)

Roma : Milan 2:3 (1:2)
Burdisso (28), Krkić (88); Ibrahimović (17, 78), Nesta (30)
RK: Boateng (Milan, 67)

Inter : Juventus 1:2 (1:2)
Vučinić (12), Marchisio (33); Maicon (28)

Siena : Chievo 4:1 (1:0)
Destro (25, 57), D'Agostino (62), Calaio (90+3); Moscardelli (75)
Boštjan Cesar in Bojan Jokić (oba Chievo) sta začela tekmo, slednji je bil zamenjan v 70. minuti. Oba sta dobila rumena kartona.

Bologna : Atalanta 3:1 (1:1)
Di Vaio (45/11-m), Ramirez (48), Loria (69); Denis (7)
Reneja Krhina (Bologna) ni bilo v ekipi.

Fiorentina : Genoa 1:0 (1:0)
Lazzari (41)
Valter Birsa (Genoa) je sedel na klopi.

Lecce : Novara 1:1 (1:1)
Strasser (32); Rigoni (44/11-m)

Parma : Cesena 2:0 (1:0)
Paletta (41), Lucarelli (72)
Giovinco (Parma) je v 35. minuti zapravil enajstmetrovko.

Udinese : Palermo 1:0 (1:0)
Di Natale (38)
Samir Handanović (Udinese) je branil vso tekmo. Armin Bačinović je igral do 72. minute, Josip Iličić (oba Palermo) pa od 54. minute.

Cagliari : Lazio 0:3 (0:2)
Lulić (39), Klose (44), Rocchi (88)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.