Šport > Nogomet
21 ogledov

Ronaldo nezasluženi finalist?

cristiano ronaldo luis suarez Profimedias
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je po mnenju nekaterih navijačev naredila krivico Luisu Suárezu, ker ga ni uvrstila na seznam kandidatov za dobitnika zlate žoge. To naj bi potrjevala tudi statistika.

Lionel Messi, Neymar in Cristino Ronaldo so finalisti za letošnjo nagrado Ballon d'Or. Na seznamu ni napadalca Barcelone Luisa Suáreza, ki bi si po mnenju nekaterih zaslužil prednost pred zvezdnikom madridskega Reala.

Navijači aktualnega španskega prvaka so svoje trditve podprli z grafično analizo, s katero so želeli dokazati, da je Urugvajec v pomembnih trenutkih učinkovitejši od Ronalda.
V analizo je všteto število zadetkov in podaj, ki sta jih nogometaša dosegla na tekmah z najboljšimi klubi, ter število golov in asistenc, ki sta jih prispevala na obračunih z ostalimi, nižje rangiranimi nogometnimi kolektivi.

Številke kažejo, da je bil na tekmah z močnejšimi ekipami Suárez občutno boljši od Ronalda, medtem ko je slednji blestel predvsem na srečanjih z manj kvalitetnimi klubi.

V prid nogometaša Barcelone govori tudi podatek o odstotku doseženih zadetkov z bele točke. Ronaldo je zajeten delež golov proti najboljšim ekipam dosegel prav z izvajanjem najstrožje kazni, medtem ko Suŕezova statistika z neupoštevanjem najstrožjih kazni ostane praktično nespremenjena.

Težko je verjeti, da si Ronaldo po še enem rekordnem letu ne bi zaslužil uvrstitve v finale izbora najprestižnejše individualne nagrade v nogometnem svetu, a nedvomno se najdejo argumenti, ki govorijo v prid napadalcu Barcelone.

Komentarjev 1
  • JackD 21:22 03.december 2015.

    Pa kaj. Zadja leta je to itak tekmovanje med Messijem in Ronaldom. Pa čeprav bi si kdaj pa kdaj zaslužil zmago tudi kdo drug. Lani naprimer Neuer, pa nekaj let nazaj Ribery namesto Messija. Ampak žal je to pač tekmovanje ...prikaži več med tema igralcema.