Šport > Nogomet
37 ogledov

Luka Elsner predstavil svojo knjigo

1/6
Žurnal24 main
Slovenski nogometaš Luka Elsner, ki trenutno igra za bahrajnski nogometni klub Al Muharraq, je v torek predstavil knjigo z naslovom Železna volja.

Luka Elsner je s tem postal prvi slovenski nogometaš, ki se je podal v pisateljske vode. V knjigi nekdanji nogometaš Domžal predstavlja osebnostni razvoj športnika, v delo pa so vključeni številni znani športniki iz Slovenije in Evrope .

Elsner, ki je svoje otroštvo preživel v Franciji, kjer si je takrat kruh služil njegov oče Marko Elsner , je svoj knjižni prvenec napisal v francoščini, v slovenščino pa ga je prevedla Alja Elsner . Nekdanjega kapetana Domžal literatura zanima že od malega, kajti poleg nogometa je redno študiral. S knjigo želi predvsem mladim bralcem dati napotke, kako postati profesionalni športnik, zaveda pa se, da je najtežji prehod iz mladinske v člansko selekcijo. Na področju športa je tovrstna knjiga v slovenskem prostoru redkost. V številnih avtobiografijah športniki pišejo o sebi in svoji karieri, Elsner pa piše o športu in razvoju športnika. V prihodnosti ne izključuje nove knjige, predvsem ga zanima bolj strokovno delo, kajti ne skriva želje, da bi po končani nogometni karieri rad zašel v trenerske vode. V knjigo so vključeni številni citati in pogovori z nogometaši, kot so francoski reprezentančni vratar Hugo Lloris , slovenski reprezentanti Andraž Kirm , Samir Handanović , Branko Ilić in Valter Birsa , o pomembnosti trdega dela pa je svoje mnenje podal tudi trener Slaviša Stojanović .

" V letih, odkar igram nogomet, sem zbiral informacije in razne pogovore, vključil sem tudi svoje izkušnje. Imel sem priložnost spoznati številne nogometaše in športnike, ki so z mano delili svoje izkušnje, vse to se je z leti nabralo in začel sem razmišljati o tem, da bi vse skupaj dal na papir. O knjigi sprva nisem razmišljal, imel pa sem idejo, da bi skušal mladim športnikom pomagati, da pridejo v svet profesionalnega športa, " je o nastanku knjige dejal nogometaš, ki se je sedaj preizkusil še v pisateljskih vodah. Na vprašanje, kako bi svetoval mlademu športniku na poti k svojemu cilju, pa je dejal: " Najprej si je treba zadati cilj, h kateremu mora vsak stremeti. Pot ni lahka, pojavlja se veliko ovir, katere je treba preskočiti, vendar je na koncu vredno. "

Svoj knjižni prvenec je posvetil posebni osebi, ki mu je veliko pomagala, velik pečat pa je pustil tudi v slovenskem nogometu: " Knjiga je posvečena dedku, ki mi je bil velika opora. Dal mi je navdih in pogum za pisanje, kajti bil je figura slovenskega in jugoslovanskega nogometa ter športne pedagogike. "

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.