Šport > Nogomet
23 ogledov

Zahović mojstrsko zadel po napaki branilca

luka zahović maribor Youtube
Nogometaši Maribora so na četrti pripravljalni tekmi remizirali z Ludogorcem. Oba gola za vijoličaste je dosegel Luka Zahović.

Pripravljalna tekma v turškem Beleku med Mariborom in Ludogorcem se je končala z neodločenim izidom (2:2), čeprav je slovenski podprvak po dobre pol ure igre že vodil z 2:0.

V peti minuti srečanja je po napaki bolgarskega branilca zabill Luka Zahović, ki je v 31. minuti zadel še z bele točke. To mu je uspelo v drugem poskusu, saj je glavni sodnik zaradi prehitrega vdora nogometašev v kazenski prostor prvi strel razveljavil.

Ludogorec, ki je v drugem polčasu prišel do izenačenja z goloma v 64. in 83. minuti, je odigral generalko pred nadaljevanjem državnega prvenstva, že danes teden pa ga čaka prva tekma 1/16 finala Lige Evropa. ''Zelo dobro smo stali na igrišču, oni pa so nas nekoliko podcenjevali. Ko smo bili v napadalnih akcijah, se v obrambi niso dobro odzvali. To smo znali dvakrat izkoristiti, si ob tem pripravili še nekaj priložnosti in bi lahko zadeli še kdaj. Potem so pokazali kvaliteto, individualne sposobnosti in prišli do izenačenja,'' je za spletno stran mariborskega kluba povedal strelec obeh zadetkov.

Mariborčani na igrišču delujejo zbrano in homogeno, kar je rezultat trdega dela na področju postavitve in taktičnih zamisli. ''Da delujemo tako, je mešanica vsega. Sadovi dela trenerja in strokovnega štaba so vidni. Ogromno poudarka je bilo doslej na taktičnih zadevah, pri postavitvi, v kateri igramo, je bistvenega pomena, da dihamo kot eno. Vsi si želimo igrati, trudimo se po najboljših močeh. Ni izstopanja in razumljivo je prisotna le misel, kako si zagotoviti mesto v ekipi,'' je dodal Zahović.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.