Šport > Nogomet
9 ogledov

Lyon povečal prednost

Pred tednom dni je zadel Cesar, tokrat pa Birsa. To je bil tudi gol za zmago. Žurnal24 main
Po 25. kolu je Lyon osamljen na vrhu, za njimi pa je velika gneča v boju za mesta, ki vodijo v Ligo prvakov. Med strelce se je prvič v dresu Auxerrja vpisal Valter Birsa.
 

Ligue 1, 25. kolo

Nancy : Lyon 0:2
Lorient : Sochaux 1:2
Nantes : Caen 1:1
Grenoble : Paris SG 0:0
Le Havre : Auxerre 1:2
Toulouse : Valenciennes 0:0
Nice : Rennes 0:1
Marseille : Le Mans 0:0
St. Etienne : Bordeaux 1:1
Lille : Monaco 2:1

Na zadnji tekmi 25. kola francoske prve lige je Lille doma premagal Monaco z 2:1. S temi tremi točkami trenutno Lille zaseda šesto mesto na lestvici, vendar za drugouvrščenim Paris Saint Germanom zaostajajo za bore tri točke in ostajajo v boju za mesta, ki vodijo v prestižno Ligo prvakov. Remija Marseilla in Bordeauxa je izkoristil tudi vodilni Lyon, ki je tako povečal prednost na vrhu na šest točk.

Po sobotnem prvencu slovenskega reprezentanta Valterja Birse v dresu Auxerra, sta danes zasledovalca vodilnega Lyona, Marseille in Bordeaux le remizirala in tako Lyonu omogočila, da je še povečal prednost na vrhu Ligue 1. Marseille, ki s sedmimi točkami zaostanka ostaja na tretjem mestu prvenstvene lestvice, je na domačem Velodromu z Le Mansom odigral remi brez zadetkov. Zagon pa izgublja Bordeaux, ki je na gostovanju pri Saint Etiennu remiziral še drugič zapored (1:1). Varovance Laurenta Blanca je z golom v izdihljajih tekme rešil Cavenaghi, Bordeaux pa sedaj zaseda peto mesto.

Tokratni slovenski junak v francoski Ligue 1, Valter Birsa je v igro vstopil v 74. minuti in za vodstvo z 2:1 zadel le dve minuti kasneje. To je bil tudi končni rezultat, zmaga Auxerra nad Le Harvom pa je njihova šele osma v sezoni. Celotno tekmo pa je v sklopu 25. kola odigral reprezentančni branilec Boštjan Cesar, ki je pred tednom dni na svojem debiju za Grenoble zadel. To soboto je s soigralci gostil zvezdniški Paris Saint Germaine in iztržil neodločen rezultat brez zadetka. Na zadnjih šestih tekmah je tako Grenoble trikrat izgubil in trikrat remiziral. V soboto je bil na zelenici tudi klub  Bojana Jokiča, Sochaux, a slovenskega nogometaša ni bilo niti na klopi.

Ligue 1, 25. kolo:

Nancy : Lyon 0:2 (0:1)
Cris (18), Benzema (92)

Lorient : Sochaux 1:2 (1:0)
Gameiro (23); Sverkoš (66), Erding (92)
Jokiča (Sochaux) ni bilo v kadru

Nantes : Caen 1:1 (1:1)
Bekamenga (44); Deroin (3)

Grenoble : Paris SG 0:0
Cesar (Grenoble) je odigral vso tekmo

Le Havre : Auxerre 1:2 (1:1)
Lesage (37); Kahlenberg (1), Birsa (76)
Birsa (Auxerre) je igral od 74. minute

Toulouse : Valenciennes 0:0

Nice : Rennes 0:1 (0:1)
Thomert (69)

Marseille : Le Mans 0:0

St. Etienne : Bordeaux 1:1 (0:0)
Matuidi (53); Cavenaghi (90)

Lille : Monaco 2:1 (1:0)
Obraniak (11), Dumont (90); Pereira (90)
RK: Alonso (66/Monaco)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.