Šport > Nogomet
9 ogledov

Lyon še naprej zaklet za Real

1/27
Žurnal24 main
Real Madrid je na gostovanju pri Lyonu spet ostal brez zmage, potem ko so Španci v drugem polčasu sicer povedli z golom Karima Benzemaja (1:1). Chelsea zlahka na Danskem (2:0).
TUKAJ si poglejte podobe iz Lyona in Köbenhavna!

Ob prihodu v igro so navijači Lyona z aplavzom pozdravili svojega nekdanjega junaka Karima Benzemaja, a napadalec Real Madrida jih je že v naslednji minuti zavil v črno in s prvim dotikom zabil za vodstvo Špancev. Gostje so bili na dobri poti, da prekinejo negativno tradicijo rezultatov na Gerlandu, toda celo tekmo smešno slabi Bafetimbi Gomis je na koncu poskrbel, da pred povratno tekmo na Santiagu Bernabéu vseeno ni še nič odločenega.

Prvi polčas je prinesel malo dobre igre na obeh straneh, kljub vsemu pa so bili podjetnejši domači. José Mourinho je od prve minute krenil v napad z Emmanuelom Adebayorjem, kar je dalo jasno vedeti, da se bodo realovci zatekali k dolgim žogam na afriškega napadalca. Tudi teh pa je bilo v nezanimivem polčasu igre bore malo.

Real je veliko bolje začel nadaljevanje, saj je Cristiano Ronaldo iz prostega strela v 49. minuti stresel vratnico, v praktično naslednjem napadu pa je Sergio Ramos zadel še prečko vratarja Huga Llorisa. Igra se je nato spet umirila, ko pa je Benzema zamenjal Adebayorja je Real povedel. Aplavzi s tribun za francoskega reprezentanta se še niso dodobra polegli, ko je Benzema potegnil v sredino kazenskega prostora in nato z malce sreče v padcu premagal Llorisa in branilca Crisa na golovi črti. Napadi Lyona so bili do konca tekme jalovi, toda nato je žoga po enem izmed prostih strelov idealno padla pred Gomisa, ki v 83. minuti ni grešil in izenačil.

Köbenhavn preslab za Chelsea, "dvojček" Anelkaja
Danski Köbenhavn je na premiernem nastopu med najboljšimi šestnajst ekipami Lige prvakov povsem odpovedal proti Chelseaju, ki je na stadionu Parken brez najmanjših težav slavil z dvema goloma Nicolasa Anelkaja. Za vodstvo modrih v 17. minuti je bil najbolj zaslužen njihov nekdanji nogometaš - Jesper Gronkjaer -, ki je podaril žogo Anelkaju, ta pa je stekel proti vratarju in hladnokrvno zabil. Tekme in verjetno tudi upov Dancev je bilo konec kmalu po začetku drugega polčasa, ko je Anelka po izvrstni podaji Franka Lamparda spet pobegnil branilcem in zadel še drugič v torkovem večeru.

Fernando Torres je sicer spet začel tekmo namesto Didierja Drogbaja (klop), a še naprej čaka na svoj premierni gol v modrem dresu. Španec mu je bil najbližje v drugem polčasu, ko je iz težkega položaja že premagal vratarja, a je njegov strel z golove črte izbil eden izmed nasprotnikov. Zmaga v Ligi prvakov je končno sprostila tudi nekaj pritiska s pleč trenerja Carla Ancelottija.

Liga prvakov, osmina finala, prvi tekmi:

Köbenhavn : Chelsea 0:2 (0:1)
Anelka (17, 54)

Olympique Lyon : Real Madrid 1:1 (0:0)
Gomis (83); Benzema (65)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.