Šport > Nogomet
5 ogledov

Lyonu na poti stoji Barcelona

Nogometaši Barcelone se bodo pomerili s francoskim Lyonom. Žurnal24 main
Po reprezentančnih obveznostih bodo najboljši nogometaši stare celine znova del Lige prvakov. Tekma dneva bo prav gotovo v Lyonu, kjer bo pri šestkratnih zaporednih francoskih prvakih gostovala Barcelona.
 

Liga prvakov, torek

Skupina E:
Stuttgart : Rangers
Lyon : Barcelona
Skupina F:
Dinamo K. : Roma, Manchester U. : Sporting
skupina G:
CSKA M. : PSV
Inter : Fenerbahče
skupina H:
Sevilla : Arsenal
Steaua : Slavija P.

Po reprezentančnih obveznostih se spet začenja Liga prvakov . Tekma dneva se bo prav gotovo odvijala v Lyonu , kjer bo gostovala Barcelona . Prvi dvoboj je s 3:0 prepričljivo dobila Barca, vendar pa je Lyon po dveh zaporednih zmagah proti Stuttgartu zdaj uglašen popolnoma drugače, kot je bil sredi septembra.

Zmaga je za vodilno mošvo francoske lige imperativ, vse drugo bi (ob zmagi Rangersa v Stuttgartu ) bolj ali manj pomenilo slovo. Skrbi pa jim povzročajo težave najboljšega strelca lige Karima Benzeme . “Še vedno me boli, a bom naredil vse, da bom lahko zaigral,” ni izgubil upanja strelec enajstih zadetkov v prvenstvu. Manj optimističen je bogati predsednik kluba Jean-Michel Aulas , ki si letos želi, da bi njegovi igralci naredili korak naprej v primerjavi s prejšnjimi leti. Če Benzema ne bo nared, ga bo zamenjal Brazilec Fred , ki se vrača po dolgi odsotnosti. Barci v Franciji zadostuje že remi, tja pa zaradi poškodbe ni odšel Thierry Henry ; zamenjal naj bi ga mladi up Bojan Krkić .


Spet bo zaigral tudi Ronaldinho. © AFP

 
Po počitku konec tedna bo znova zaigral tudi brazilski zvezdnik Ronaldinho . "Ronaldinho je potreboval počitek. Ni robot, v zadnjem času pa veliko dela. Moram ga pripraviti, da bo znova užival v igri. Še vedno je zvezda in eden izmed najboljših igralcev na svetu," mu – vsaj v javnosti – vedno znova v bran stopi trener Kataloncev Frank Rijkaard . Nizozemski strateg pa ima že sam dovolj težav. Mnogim namreč ne ugaja več, španski mediji pa poročajo, da bo njegova nadaljnja usoda najverjetneje znana okoli božiča. Olje je na ogenj med reprezentančnim premorom prilil še Brazilec Edmilson , ki je javno opozoril, da v veliki katalonski družini ni vse tako, kot bi moralo biti: "V naši slačilnici so ljudje, ki so dobri, in ljudje, ki z nami nočejo imeti opravka. V družini imamo črne ovce."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.