Šport > Nogomet
9 ogledov

Madrid na nogah: Ronaldo hoče oditi!

Ronaldo Pepe Mourinho Real Madrid Athletic Bilbao trening Valdebebas EPA
Madridski športni dnevnik As je v petek poskrbel za pravi vihar, potem ko je objavil novico, da Cristiano Ronaldo še vedno ni zadovoljen pri Real Madridu. Razmišljal naj bi tudi o odhodu po koncu sezone.

Sobotna tekma z Athleticom Bilbaom na Santiagu Bernabéu je povsem v drugem planu. Navijači Real Madrida namreč spet trepetajo za usodo Cristiana Ronalda, ki po pisanju športnega dnevnika As še naprej ni srečen in razmišlja o odhodu iz kluba.

Govoric ni želel pogasiti niti desna roka Realovega trenerja Joséja Mourinha, pomočnik Aitor Karanka, ki se je na petkovi novinarski konferenci izogibal vprašanjem v zvezi s Portugalcem. Ronaldo naj bi kljub poškodovani arkadi začel tekmo od prve minute.

"Kot je pred dnevi rekel že trener, so nekatera vprašanja, ki si ne zaslužijo odgovora. Pa če govorijo o Cristianu ali ne ... Vsi vemo, kaj nam pomeni," je na vprašanje, če je Ronaldo bližje obstanku ali odhodu, odvrnil Karanka.

Frizer še dodatno razvnel strasti

Z neposrečeno objavo na Twitterju je v medijsko vihro posegel še José Siero Leal, Ronaldov osebni frizer, ki ga obišče vsaka dva tedna. Po tokratnem striženju je Siero Leal pomenljivo zapisal:

"Prihajam s striženja las Cristianu in sem malce razp**den... Precej razp**den. Povedal vam bom zakaj, zdaj ni pravi trenutek."

V ozadju vnovičnega nezadovoljstva Ronalda, ki je bilo v središču pozornosti že pred nekaj meseci, so tokrat dogajanja pri Levanteju, kjer je madridski klub po tekmi stopil v bran Pepeju in ne njemu, potem ko mu je David Navarro že v prvih minutah razbil arkado.

Možnosti le dve - Manchester ali Pariz

Razveselile ga niso niti nedavne nagrade španske lige, ki je kljub njegovih 46 golom v lanski sezoni za najboljšega nogometaša izbrala Lionela Messija. Nagrade so po drugi strani dobili njegovi soigralci - Xabi AlonsoIker Casillas in Sergio Ramos.

Španski mediji ob njegovem morebitnem odhodu špekulirajo, da bi se lahko v bitko za njegov podpis vključila zgolj tri moštva - Manchester United, Manchester City in Paris Saint-Germain. United bi lahko v primeru troboja računal zgolj na Ronaldovo "ljubezen", ki jo čuti do nekdanjega kluba in trenerja Sira Alexa Fergusona.

City in PSG sta namreč edina kluba, ki bosta tudi ob koncu sezone sposobna ponuditi astronomski znesek, ki bi se verjetno ustavil v mejah 200 milijonov evrov. Kdo ve, kako bi na Ronaldovo odločitev vplival napovedan prihod Josepa Guardiole k manchestrskim sinje modrim ...

Komentarjev 1
  • pesjan 18:07 17.november 2012.

    delavski narod v Španiji nima za kruh in mleko ta Ronaldo pa se bo pičo frajerja ?marš od kot si pršu .saj pri nas je teh žogobrcarjev tut takih: