Šport > Nogomet
8 ogledov

Madrid pogreša Cristiana: kje je Raúl?!

Cristiano Ronaldo Alves Fabregas Puyol Real Madrid Barcelona El Clasico liga BBV EPA
Španski mediji po porazu Reala Madrida proti Barceloni odkrivajo toplo vodo. Cristiano Ronaldo, šokantno, proti Barceloni bojda igra slabo. Neka druga sedmica, Raúl González, je v nekem drugem času briljirala prav na obračunih z velikim rivalom, kar za Cristiana ne moremo reči. Eden izmed kolumnistov ga je primerjal z "obsedenim" otrokom.

"Minilo je leto in pol, odkar je Raúl zapustil Madrid, in njegovo sedmico je nasledil Cristiano. Čeprav je Portugalec podrl vse strelske rekorde, mu še vedno manjka nekaj, kar je velikemu kapetanu uspevalo z odliko: briljirati proti Barçi," pišejo pri spletni izdaji madridskega športnega dnevnika As. Ves optimizem pred prvim letošnjim ligaškim El Clásicom se je namreč po zanesljivem porazu Reala Madrida proti Barceloni razpočil kot milni mehurček, prvi domači adut Cristiano Ronaldo pa je moral po zadnjem golu Kataloncev ob vsakem neuspešnem dotiku z žogo poslušati žvižge s tribun.

"Za te reči med tekmo nimam časa, jaz sem na klopi, nimam časa uživati ali opazovati, kot to lahko storite vi," je vprašanje o žvižgih svojemu ljubljencu na novinarski konferenci po hitrem postopku odbil José Mourinho. A številke ne lažejo – Raúl González je na 37 Clásicih zabil 15 golov (0,4 na tekmo), Ronaldo na desetih tri (0,3). Nekdanji kapetan Reala je kljub vsemu daleč spredaj, ko gre za učinkovitost glede na število odigranih minut, saj Cristiano Barceloni zabije vsako 301. minuto, (odigral jih je 905), Raúl pa je kot drugi strelec Clásicov vseh časov, za Alfredom Di Stéfanom (18 golov), zabijal vsakih 196 minut (odigral jih je 2.949). Verjetno ni treba posebej poudarjati, da je Ronaldo dobil le eno od desetih tekem proti Barceloni, kar je točno deset odstotkov vseh obračunov z večnimi rivali ...

Ronalda se je ostro lotil Roberto Palomar, kolumnist dnevnika Marca. Palomar meni, da je bil Ronaldo sebičen, ker je bolj kot s pomočjo soigralcem "obseden" z nagrado najboljšega nogometaša na svetu. "Klub bo moral (Ronalda, op. a.) podkupiti, da bi se začel obnašati kot nogometaš, ne kot otrok," je zapisal Palomar. "Cristiano hoče zlato žogo za vsako ceno in je tako obseden, da misli, da je to edini način, na katerega jo lahko dobi. Njegov stil igre so streli na gol kadar koli dobi žogo, iz katerega koli položaja ... Pa če so njegovi soigralci sami ali ne."

"Več se je pričakovalo od njega. Zapravil je dva gola. Prvega pri 1:0 (poleg tega je imel samega (Angela) Di Mario na desni). Drugi, z glavo, je bil predhodnik za 1:3 Blaugrane. Slišal je nekaj žvižgov," še dodajajo pri Asu v članku z naslovom Mourinho je izgubil taktični dvoboj z Guardiolo. Zanimivo, da je bil Ronaldo nemočen kljub Barcelonini postavitvi 3-4-3, ki bi morala (teoretično) puščati več prostora ravno na obeh krilih. Brazilec Daniel Alves je verjetno še večja Portugalčeva nočna mora kot celo Lionel Messi, saj mu neumorni Južnoameričan ni dal dihati, čeprav ga je trener Josep Guardiola postavil v zvezno vrsto.

Komentarjev 1
  • McClain 09:38 12.december 2011.

    Puyol 10, Alvesh 10, Iniesta 10, Messi10, Xavi10, Fabregas 10, Valdes7, Sanchez 9 in se ostali ne slabo. To je dovolj za 5:0, za 3:1 pa sploh. No, CR tud 10, ce gledas iz Barcinega zorbega kota:-)