Šport > Nogomet
15 ogledov

"Madridismo verjame v povratek"

Takole na klubski spletni strani Real Madrid sporoča, da zna v polfinalu Lige pr
1/12
Žurnal24 main
Potrebujejo dva gola za podaljšek, tri za finale. Real na povratni tekmi polfinala Lige prvakov v Barceloni. Pravijo, da "madridismo" verjame v vrnitev. Upanje jim daje leto 2002. Ottmar Hitzfeld napadel Mourinha.
Pričakujemo, da bomo tekmo odigrali dobro. Imamo upanje. Real se ne bo nikoli predal brez boja.
Kaká

Ta teden bosta odločena finalista letošnje Lige prvakov. Schalke 04 v sredo na Old Traffordu lovi zaostanek 0:2 proti doma težko premagaljivemu Manchester Unitedu. Nič lažje delo v torek zvečer na Nou Campu ne čaka Real Madrida, ki je prav tako na prvi polfinalni tekmi izgubil z 0:2. Beli balet se ne predaja, verjame v preobrat! Sebe in navijače hrabrijo s posnetki zadetkov Zinedina Zidana in Steva McManamana s polfinalne tekme Lige prvakov leta 2002 (poglejte ju še vi v dodanem videu), ko so v Barceloni zmagali z 2:0, kasneje na povratni igrali 1:1 in v finalu za svojo zadnjo veliko evropsko lovoriko z 2:1 premagali Bayer iz Leverkusna. Tokrat bi bil rezultat 2:0 po 90 minutah dovolj za podaljšek.

Zinedine Zidane, Phillip Cocu in Frank de Boer | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Vsi se strinjamo, da bo težko, a nihče se ne predaja," je Real zapisal na svoji spletni strani. "Dogodek iz leta 2002 nam daje dodatnega upanja v naše možnosti ta torek." Upanja ne manjka Ikerju Casillasu: "Imeni klubov, ki bosta igrala finale, še nista znani. Nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi. V Barcelono gremo z mislimi, da se finale igra čez en mesec, in da imajo enake možnosti še naprej vsi štirje klubi." Sergio Ramos se zaveda, da so v neugodnem položaju, a: "Imamo upanje. Poskušali bomo odigrati dobro in tako lahko zmagamo." Zmagajo lahko, če bodo na gol igrali od prve minute naprej in ne tako kot minuli teden, ko so ofenzivo načrtovali šele za zadnjih 20 minut, ko pa je z igralcem manj niso mogli izvesti. "Pomembno je, da bomo do konca držali skupaj. Imamo dovolj kvalitet, da zmagamo ta dvoboj. Če nas je Barça premagala v Madridu, jo lahko mi v Barceloni," je odločen Higuain. "Madridismo (op. a.: zmagovalni duh Reala) vedno verjame v povratek," dodaja direktor Jorge Valdano.

Takšen način igre se ne sklada z zahtevami Reala. To je res sramotno za Real Madrid. Škoduje dobremu imenu in podobi tega legendarnega kluba.
Ottmar Hitzfeld

Hitzfeld: "Zmaga Barçe pravična za nogomet!"
Dvakratni zmagovalec Lige prvakov in trenutni selektor Švice Ottmar Hitzfeld je v intervjuju za nemško revijo Kicker ostro napadel trenerja Reala Joséja Mourinha, zmago Kataloncev na prvi tekmi pa je označil celo kot "pravično za nogomet", potem ko se obrambna taktika Mourinhu tokrat ni izšla:

"Na srečo Mourinhova destruktivna taktika, ki je usmerjena samo k provociranju in uničevanju igre nasprotnika, ni uspela," je povedal nekdanji trener Borussie Dortmund in Bayerna. "Takšen način igre se ne sklada z zahtevami Reala. To je res sramotno za Real Madrid. Škoduje dobremu imenu in podobi tega legendarnega kluba." 

"Videl sem ga na Uefinih srečanjih in njegovo vedenje je skladno z njegovo podobo," je nadaljeval Nemec. "Aroganten, vzvišen, z žvečilnim gumijem in malce nesramen. Za vse to bi moral plačati Barçi na igrišču," je še zaključil Hitzfeld.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.