Šport > Nogomet
22 ogledov

"Madridski derbi? Takrat imam siesto"

jan oblak EPA
V Španiji bo danes na sporedu El Madrileño - mestni obračun med Realom in Atleticom.

V La Ligi bodo danes oči vseh uprte v El Madrileño, ki bi se znova lahko izkazal za pomembnega v boju za naslov španskega prvaka. Tokrat bodo gostitelji nogometaši belega kluba, ki bodo na Santiago Bernabeu gostili Jana Oblaka in njegove soigralce.

No, če smo prej zapisali, da bodo skoraj vsi španski navdušenci spremljali dvoboj v Madridu, to ne bo ravno držalo. Med tistimi, ki niso ravno zainteresirani za veliki mestni obračun, je tudi trener Barcelone Luis Enrique. Ta je na vprašanje, ali si bo ogledal tekmo, dejal: "Kdaj je tekma? Ob 16.15? Morda bom gledal, če ne bom imel sieste."

"Atleticove možnosti so enake kot Realove. Gre za derbi. To so drugačni dvoboji, to so posebne tekme. Morda šteje prednost domačega igrišča, a v zadnjih letih ni bilo tako. Videli smo tudi nekaj gostujočih zmag," je strateg Barce, ki svojo domačo tekmo proti Malagi igra šele ob 20.45, dejal o El Madrileñu.

Današnji dan bo sicer ponudil še nekaj zanimivih derbijev. V Nemčiji se bosta pomerila Bayern in Borussia Dortmund, na Hrvaškem pa bo Rijeka gostila Dinamo, ob morebitnem uspehu pa bi domačini pod taktirko slovenskega trenerja Matjaža Keka že naredili ogromen korak k naslovu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.