Šport > Nogomet
19 ogledov

Magični Iličić: čarovnija na pripravah Palerma!

Josip Iličić petka proti Valvenosti Mediagol.it/YouTube
Palermo je včeraj na prvi pripravljalni tekmi na severu Italije povsem povozil lokalnega nižjeligaša Val Venosto (18:0). Kljub temu, da je igral šele od začetka drugega polčasa, je bil prvo ime obračuna slovenski reprezentant Josip Iličić, ki je sodeloval praktično pri vseh golih, s potezo tekme pa je v 87. minuti s peto podal Romunu Dorinu Goianu. Vesoljsko potezo si poglejte pri 7:10.

Po tem, ko je na začetku priprav v Mallesu prestrašil soigralce, je Josip Iličić pred očmi predsednika kluba Maurizia Zamparinija pokazal nekaj potez za nogometne sladokusce. Res je, da je Palermu nasproti stala amaterska ekipa Val Venoste, toda Iličić je ob odsotnosti Javierja Pastoreja še enkrat dokazal, da lahko tudi ob Argentinčevem odhodu rožnati nanj resno računajo. Tekmo je v prvi postavi začel le Armin Bačinović, Iličić pa je v povsem novi enajsterici začel drugi polčas. Siniša Anđelković je igral od 66. minute, Jasmin Kurtić pa ni dobil priložnosti.

Iličić je s prihodom na igrišče predstavljal stalno nevarnost za nasprotna vrata, od začetka predvsem s podajami iz kota, po kateri je v 55. minuti za 10:0 zabil Maurizio Pinilla. Uigrana akcija Iličića in Antonia Nocerina je s podajo Kranjčana na rob kazenskega prostora prinesla nov gol že čez pet minut, "Jojo" pa je iz kota podajal tudi pri naslednjem zadetku. Med strelce se je po napaki obrambe nasprotnikov kasneje vpisal tudi sam, a najboljše prihranil za konec, ko je v 87. minuti mojstrsko podal vtekajočemu branilcu Dorinu Goianu za 17:0.

Pripravljalna tekma, Malles:

Palermo : Val Venosta 18:0 (9:0)
Migliaccio (6), Miccoli (19, 27, 41), Zahavi (24, 38, 45), Gonzalez (33, 34), Pinilla (55, 79, 88), Nocerino (60), Pisano (62), Iličić (69), Bovo (75), Metz (77/a.g.), Goian (87)
Bačinović je odigral prvi polčas, Iličić drugega, Anđelković je igral od 66. minute, Kurtić ni dobil priložnosti za igro.

Komentarjev 1
  • Urko 11:53 12.julij 2011.

    "nekaj potez iz svojega talentiranega repertoarja", "po zbrki v obrambi"...Kdo to piše????