Šport > Nogomet
20 ogledov

Mainz: "Jara lahko zapusti naš klub"

Edison Cavani in Gonzalo Jara EPA
Kontroverznemu branilcu se čas pri klubu iz 1. nemške Bundeslige očitno izteka, potem ko so se njegovi delodajalci besno odzvali na njegovo "vrtanje" v Edinsona Cavanija.

Mainz se je pripravljen odreči Gonzalu Jari, potem ko je čilski reprezentant s svojim obnašanjem na četrtfinalni tekmi Cope Américe poskrbel za zgražanje po celem svetu. Jara je bil v središču dogajanja na sredini tekmi, na kateri je njegov Čile proti Urugvaju napredoval v polfinale (1:0), domači branilec pa je napadalca nasprotne ekipe Edinsona Cavanija že pred zmagovitim zadetkom uspel sprovocirati za drugi rumeni in izključujoči rdeči karton. 

Cavani je že imel rumeni karton, ko je na sredini igrišča kljub opozorilom glavnega sodnika dvignil roko proti obrazu Jare, slednji pa je teatralno padel. Šele počasni posnetek je razkril, kako je Jara škandalozno provociral napadalca Paris Saint-Germaina, ki mu je v zadnjico potisnil prst. 

Športni direktor Mainza Christian Heidel je zdaj izjavil, da so v klubu razočarani zaradi obnašanja svojega varovanca, ki so ga pripravljeni tudi prodati. 

"Ve, da lahko odide, če bo prišla ponudba," je za Bild povedal Heidel. "Tega ne bomo trpeli. Bolj kot vtikanje prsta me jezi to, kar se je zgodilo kasneje. Valjanje po tleh sovražim bolj kot karkoli!" 

Zaenkrat še ni jasno, če bo Jara, ki ima še enoletno pogodbo z nemškim prvoligašem, deležen kakšne dodatne kazni pred ponedeljkovo polfinalno tekmo Čila proti Peruju.

V bran Cavaniju množica nogometašev in trenerjev

"Sami ste videli, kaj se je zgodilo. Morda glavni sodnik tega ni videl, toda stranski bi moral," se je po tekmi upravičeno razburjal urugvajski selektor Oscar Tabarez, ki je tudi sam moral predčasno z igrišča, potem ko je protestiral ob drugi izključitvi Jorgeja Fucileja nekaj minut pred koncem tekme.

Rdeči karton Cavaniju je bil v ospredju tudi zato, ker je bil na začetku tega tedna njegov oče vpleten v prometno nesrečo s smrtnim izidom, zaradi česar je želel selektorja Tabareza prositi za obisk očeta v domovini, a je na četrtfinalni tekmi potem vseeno igral.

"Že zaradi vseh težav, ki jih je imel Cavani na začetku tedna, je bilo dejanje Jare sramotno. Za njegov izpad ni nobenega opravičila in za nameček se ga je Cavani komajda dotaknil," je v bran urugvajskemu zvezdniku postavil Gerardo Martino, selektor argentinske reprezentance.

"Vsi si želimo zmage, to je velik pritisk na nas, toda tekmovanje mora biti plemenito. Nogomet je šport, ki ga gleda ves svet, zato obstajajo določena pravila, ki jih je treba spoštovati. Jarina poteza je poslabšala podobo nogometa pred svetovnim občinstvom," je zapisal Jose Pekerman, selektor kolumbijske izbrane vrste.

Medtem, ko se predvsem urugvajski mediji zgražajo nad dejanjem Jare, za čilske medije ta dogodek, kot da ne obstaja. Namesto tega pišejo o veličastni zmagi svoje reprezentance in njihovega preboja v polfinale Copa Americe. 

Jara je sicer znan provokator, na enak način je v kvalifikacijah za lanski mundial leta 2012 "napadel" Argentinca Gonzala Higuaína, a ostal nekaznovan.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.