Šport > Nogomet
10 ogledov

Mali Bernard nova brazilska okrepitev Šahtarja

Bernard Gargano Brazilija Urugvaj pokal konfederacij polfinale EPA
Ukrajinski Šahtar je kljub konkurenci Tottenhama, Arsenala in Porta dobil bitko za podpis pogodbe z mladim brazilskim krilnim nogometašem Bernardom.

Brazilski reprezentant in dosedanji član Atlética Mineira je z ukrajinskimi prvaki podpisal petletno pogodbo, klub iz Belo Horizonteja pa bo dobil 25 milijonov evrov, je v četrtek sporočil Šahtar

Bernard bo čez en mesec dopolnil 21 let in je bil skupaj z Ronaldinhom eden ključnih nogometašev "petelinov", ki so pred tedni prvič v zgodovini kluba osvojili naslov v pokalu Libertadores, bil pa je tudi član reprezentance, ki je slavila na letošnjem pokalu konfederacij

Bernarda, v višino meri le 164 centimetrov, so črno-beli kar dvakrat vrgli iz mladinskega pogona kluba, češ da je premajhen, pri tretjeligašu Democrati pa je leta 2010 na posoji zabil 14 golov na 16 tekmah, od takrat pa kluba ni več zapuščal.

Park se vrača "domov"

Južnokorejski nogometaš Park Ji-Sung se za eno leto kot posojen igralec vrača v svoj nekdanji klub PSV Eindhoven, so v četrtek sporočili iz uprave angleškega kluba Queens Park Rangers.

Nekdanji južnokorejski reprezentant se je kot velika okrepitev londonskemu klubu pridružil pred lansko sezono. Na Loftus Roadu se nove okrepitve niso izkazale za dovolj močne in QPR je izpadel v drugorazredno nogometno tekmovanje.

Eden izmed Fergusonovih ljubljencev

Izpad iz Premier League je vodstvo kluba prisilil, da so začeli zmanjševati stroške, kar je pomenilo odhod nekaterih najdražjih igralcev. Klub so čez poletje zapustili Maročan Adel Taarabt ter Francoza Djibril Cissé in Christopher Samba.

Park je za PSV igral med leti 2003 in 2005. Blesteče predstave v nizozemskem prvenstvu in Ligi prvakov so bile dovolj, da ga je Sir Alex Ferguson leta 2005 pripeljal v Manchester United.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.