Šport > Nogomet
6 ogledov

Mali Mozart in Novagol

Čehi se pred tekmo s Slovenijo najbolj bojijo Milivojeta Novakoviča. Žurnal24 main
Češki mediji se pred gostovanjem Slovenije v okviru kvalifikacij za SP najbolj bojijo Milivojeta Novakoviča. Kljub izkazanemu spoštovanju pa našim za zmago dajejo le deset odstotkov možnosti.
 

Preberite še

Nejc Pečnik med našimi
Čehi pod pritiskom
Birsi nagaja viroza
Komentar: Šime Dmitrović

Slovenska in češka reprezentanca sta si v zgodovini nasproti stali trikrat. Za zdaj je statistika na strani naših tokratnih gostiteljev, ki so zmagali dvakrat, enkrat pa smo jih z golom Mirana Pavlina v prijateljskem srečanju po evropskem prvenstvu leta 2000 premagali v Ostravi. Torej, Čehi še niso nikdar izgubili v Teplicah, Slovenci pa še nikoli na čeških tleh.

Popoldne naj bi slovenske nogometaše bodrilo do 1000 naših navijačev. © Tine Zupan

 
Teplice: nepremagljiva utrdba
Pod zgornjim naslovom o nepremagljivosti na tepliškem stadionu razglabljajo v športnem dnevniku Sport . Seveda pa je potrebno pogledati pod to lepo statistiko. Čehi kakšne velesile tu še niso gostili, nazadnje pa so na mestnem stadionu premagali Wales v kvalifikacijah za zadnje evropsko prvenstvo. Je pa tudi res, da se je ob 16 zmagah edini remi Čehom v Teplicah zgodil v prijateljski tekmi, vse uradne pa so na stadionu Stinadlech dobili.

Čehi še naprej največ pozornosti posvečajo vratarskim težavam v reprezentanci. Kot kaže bo selektor Petr Rada med vratnice v sredo popoldne vendarle postavil Daniela Zitko . Našo reprezentanco so v grafičnem prikazu v Sportu precej iznakazili. Zlatan Ljubijankič , ki skoraj zagotovo ne bo igral, se je tako znašel na levem boku, Zlatko Dedič v osrčju zvezne vrste in Andraž Kirm v napadu. S tem, da so Bojana Jokiča vrnili v prvo postavo, kar se danes prav tako ne bo zgodilo.

Čehi se zavedajo, da največja nevarnost preti z naslova Milivojeta Novakoviča . Napadalec nemškega Kölna (izvohali so tudi njegov vzdevek Novagol) je bil včeraj glavna tarča domačih fotografov, nas pa bolj veseli novica, da je skoraj v popolnosti oddelal torkov večerni trening. Podobno je z Mirnesom Šišičem , ki bo prav tako nared za tepliški boj.

 

Med največjimi tudi Kozmus

Pri primerjavi obeh držav so se v dnevniku Sport dotaknili tudi najslavnejših imen v zgodovini obeh držav. Pri Slovencih izpostavljajo Primoža Trubarja, Jakoba Petelina Gallusa, Jožeta Plečnika in nenazadnje zlatega olimpijca Primoža Kozmusa. Izbrana druščina za Brežičana torej.

Kar nekaj pozornosti so naši tokratni gostitelji namenili tudi kapetanu Robertu Korenu . Trdijo, da gre za tip igralca, ki njim zaradi odsotnosti Tomaša Rosickega manjka. Lokalni tepliški časnik Dnevnik je nogometaša West Broma obdaril z nadimkom "Mali Mozart“. Ni dvoma, da bodo Čehi skušali našega vezista čim bolj oddaljiti od vodenja igre na sredini igrišča.

Kljub vsemu laskanju pa Čehi pretirano ne verjamejo, da ima Slovenija realne možnosti za tri točke. Sport je Čehom za zmago dodelil 60 odstotkov možnosti, našim pa le deset. Na varovancih Matjaža Keka je torej, da teh deset odstotkov pretopijo v zlate tri točke. Čeprav se zagotovo tudi nad eno ne bi pritoževali.

V mesto so v torkovih večernih in sredinih dopoldanskih urah začeli prihajati tudi slovenski navijači. Nekateri v lastni režiji, drugi z organiziranim prevozom. Predvidevanja o končni številki naših privržencev na samem prizorišču so si različna, ocene pa se gibljejo med 650 in 1000 Slovenci.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.