Šport > Nogomet
12 ogledov

Malmö izžvižgal vse, razen enega

malmo zlatan ibrahimović EPA
Zlatan Ibrahimović se je po 14 letih vrnil tja, kjer je začel svojo nogometno kariero. Malmö je izgubljenega sina sprejel z odprtimi rokami in ga nagradil z bučnim aplavzom.

Paris Saint-Germain je v petem krogu skupinskega dela Lige prvakov gostoval pri nekdanji ekipi Zlatana Ibrahimovića in poskrbel za petardo (5:0) v mreži švedskega kolektiva. Med strelce se je v 49. minuti vpisal tudi švedski reprezentant, vendar zadetka ni proslavil.

Ibrahimović je za Mälmo zbral 40 nastopov in zabil 16 golov, tokrat pa je sploh prvič zaigral proti nekdanjemu klubu, ki ga je zapustil pred 14 leti. Napadalec francoskega prvaka je v rojstnem mestu organiziral pravcati nogometni praznik, saj so se številni navijači zbrali na glavnem trgu, kjer so si tekmo lahko ogledali na velikem ekranu.





Navijači so lahko uživali ob živi glasbi ter druženju v baru in nogometnem salonu. Na nebotičniku Turning Torso, ki velja za najvišjo stavbo v nordijskih državah, se je v čast napadalca izrisala velika črka Z. Ibrahimović je za nameček organiziral srečelov, s katerim so podelili več vstopnic za ogled tekme, na kateri se je zbralo več kot 20.000 obiskovalcev.

Naklonjenost med navijači in največjim nogometnim zvezdnikom, kar jih premore Malmä, je bila več kot očitna, a na tekmi so domači vseeno stiskali pesti za švedsko ekipo, tako kot jim je pred srečanjem naročil Ibrahimović.

Navijači Malmä so med predstavitvijo igralcev PSG žvižgali slehernemu nogometašu, z izjemo Ibrahimovića, ki so mu namenili aplavz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.