Šport > Nogomet
12 ogledov

''Malo je klubov, ki bi to naredili''

jose mourinho EPA
Portugalski strateg José Mourinho je zanikal navedbe, da je nasprotoval prodaji vratarja Petra Ćecha, ki se je po 11 letih od Chelseaja preselil k Arsenalu.

Prestop legendarnega češkega vratarja, ki se je po več kot desetih letih poslovil od navijačev Chelseaja in okrepil mestnega tekmeca Arsenal, so spremljale navedbe angleških medijev, da José Mourinho ni naklonjen prodaji, saj bi bil veteran dobra zamenjava za prvega čuvaja mreže Thibauta Courtoisa.

jose mourinho | Avtor: EPA EPA
Mourinho je priznal, da je Čecha želel zadržati, vendar spoštuje odločitev lastnika kluba Romana Abramoviča. ''Podpiram odločitev lastnika Chelseaja, da je nogometašu na takšen način izkazal spoštovanje,'' je povedal ''Edini''.

Vratar je po podpisu z Arsenalom priznal, da je nameraval svojo kariero končati na Stamford Bridgeu, vendar ga je premamila minutaža, ki je pod vodstvom portugalskega stratega ni bil deležen.

''Petr je Chelseaju služil 11 let in klubu pomagal, da je osvojil praktično vse, kar se osvojiti da. Vedno sem govoril, da si želim, da ostane, vendar razumem, da je moral oditi, saj bo lahko zdaj vsak teden igral v prvi postavi. Včasih je treba spoštovati želje nekoga, ki si je s svojim delom in dejanji prislužil ogromno spoštovanja,'' je dodal 52-letnik.

''Takšen odločitve so v nogometnem svetu zelo redke, zato sem ponosen na svoj klub, da jo je sprejel. Na svetu je malo ekip, ki bi bile pripravljene sprejeti takšno odločitev. Vedno se bomo spominjali njegovih uspehov in hvaležni smo mu za vse, kar je naredil,'' se je od nekdanjega varovanca poslovil Mourinho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.