Šport > Nogomet
56 ogledov

Maltežani premagali Ukrajince

Malta
Nasprotniki Slovenije so prišli do presenetljive zmage.

Nogometna reprezentanca Malte, ki bo v soboto v Stožicah proti ekipi Slovenije odigrala kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo 2018, je v torek v Gradcu odigrala prijateljsko tekmo z izbrano vrsto Ukrajine in zmagala z 1:0. Edini zadetek je v 14. minuti prispeval Zach Muscat.

Ukrajina bo v nedeljo v okviru kvalifikacij gostovala na Finskem, tokrat pa so Ukrajinci vknjižili že drugi zaporedni poraz, potem ko so maja klonili tudi proti Hrvatom.

Je pa do prve zmage v zadnjih 16 tekmah prišla Malta, ki je nazadnje premagala Litvo avgusta 2015, ko je prav tako šlo za prijateljski dvoboj.

Slovenija in Malta bosta kvalifikacijsko tekmo skupine F odigrali v soboto ob 18. uri. Slovenija je po petih krogih v skupini na tretjem mestu z osmimi točkami. Pred njo sta Anglija s 13 in Slovaška z devetimi točkami, za njo pa Škotska s sedmimi, Litva s petimi in Malta, ki je še brez točke.

Komentarjev 1
  • MihaPu 17:26 07.junij 2017.

    Gremo Srečko! Enkrat si se že dokazal kot trener. Želimo še eno pravljico, verjamemo vate in v tvojo taktiko ter izbiro.