Šport > Nogomet
109 ogledov

Mamić med obravnavo odpustil odvetnika

zdravko mamić EPA
Nekdanji predsednik Dinamo Zagreba Zdravko Mamića je med sojenjem v Osijeku izgubil živce nad svojimi odvetniki. "Izginite. Od zdaj naprej se branim sam," je besnel 57-letnik.

V Osijeku se nadaljuje sojenje Zdravku Mamiću, katerega sta se udeležila tudi hrvaška reprezentanta Luka Modrić in Dejan Lovren ter oče slednjega Saša Lovren.

Sojenje nekdanjemu prvemu možu zagrebškega velikana, ki je osumljen poslovnih mahinacij in davčnih nepravilnost, se je danes nadaljevalo s pričanje Lovrena starejšega, med katerim so obtoženca zmotila sugestivna vprašanja tožilstva. 
Mamić je začel ugovarjati sodniku in svojima odvetnikoma, Jadranki Sloković in Čedu Prodanoviću, ker se na to nista odzvala. Ko sta ga odvetnika poskusila pomiriti, je začel kričati na oba in ju nemudoma odpoklical.

"Kaj se oglašaš?" je zabrusil odvetnici, ko ga je ta opozorila, naj se preneha tako obnašati. "Kakor želim. Izginite, ne boste me več branili. Preklicujem vaša pooblastila."

Ker se Mamić ni želel umirit, ga je sodnik umaknil iz sejne sobe, po petminutnem premoru pa je odločil, da se bo sojenje nadaljevalo 3. julija. Mamić je v pogovoru z novinarji zanikal, da je z izpadom želel preprečiti pričanje Dejana Lovrena. Kot je pojasnil, bi bilo Lovrenovo pričanje voda na njegov mlin.

Nekdanji predsednik Dinama ima zdaj na voljo osem dni časa, da si poišče novega odvetnika, v nasprotnem primeru mu ga bo dodelilo sodišče. Odvetniški par incidenta ni želel komentirati. "Vse ste videli v dvorani," sta dejala.

Komentarjev 5
  • Alen Jazbec 15:36 14.junij 2017.

    Ta je tisto pravo ustaško budalo!!!!

  • kapibara 15:10 14.junij 2017.

    Al pa pijan lovec, ki še zmeraj smrtno zadane..

  • peromornar 13:52 14.junij 2017.

    A Zdravko? Aja, prenašajo ga vsi čeprav je nepopravljivi kolerik, egocentrik in shizofrenik ki je zrel za "looney bin". A zakaj ga prenašajo? Eeeee, tu je kvakica. Prenašajo ga zaradi tega ker jih vse ima v žepu (vsi so se ...prikaži več igrali nepodobnih poslov z njim). to velja za politike, lokalne veljake, šprtne funkcionarje in ostale "male živali". Take zajedavke se težko znebiš, tu pomaga samo politična diktatura - mrš v zapor, kroglo na nogo in kramp v roke pa koplji!