Šport > Nogomet
28 ogledov

Mamić preklinjal na sodišču, nato odstavil trenerja

Mamić Zagreb Dinamo sodišče prerekanje kreganje žaljenje fotograf Goran Stanzl/PIXSELL
Nov dan, novi pretresi v Dinamu. Po novih ekscesih alfe in omege Zdravka Mamića na zagrebškem sodišču je klub sporočil, da ga po le nekaj tekmah zapušča trener Branko Ivanković.

Ponedeljkov napad na novinarja Nove TV je "maksimirski šerif" Zdravko Mamić, kot so ga poimenovali v športnem dnevniku Sportske novosti, dan kasneje nadgradil še z zamenjavo trenerja Branka Ivankovića, uvertura novemu kadrovskemu pretresu pri Dinamu pa je bila Mamićeva nervozna predstava na sodišču.

"Kreteni, zakaj me slikate?!" se je na fotografe drl Mamić, ki je po prihodu domov potegnil še eno pomembno kadrovsko potezo. Ekipo naj bi po odhodu Ivankovića do zime vodil Zoran Mamić. Sportske dodajajo, da bi zlobni jeziki verjetno dejali, da je na klopi Dinama končno trener, ki ga Zdravko Mamić ne bo mogel zamenjati. Gre seveda za njegovega brata.

"Ni se zgodilo nič posebnega"

Ivanković je na modri klopi zdržal vsega osem tekem. Mamić starejši ga je postavil za trenerja po neuspešnem naskoku na Ligo prvakov pod Krunoslavom Jurčićem, napovedana dolgoročna rešitev pa je ostala le (še ena) prazna obljuba.

"Dogovorili smo se za sporazumno prekinitev pogodbe. Zaključili smo, da ne moremo skupaj. Ni se zgodilo nič posebnega, temveč zgolj vsega po malem," je ob tretjem predčasnem odhodu iz Dinama dejal Ivanković.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.