Šport > Nogomet
16 ogledov

Mamić zvezda: "Noč preživel s 40 Slovenkami"

Mamić Srbija Hrvaška Beograd Marakana Goran Stanzl/PIXSELL
Petkova tekma kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014 v Braziliji med Srbijo in Hrvaško se je na Marakani končala s "prijateljskih" 1:1, znova pa je blestel Dinamov šef Zdravko Mamić.

V Beogradu so Zdravka Mamića pričakali kot kralja. In to kljub občasnim nacionalističnim izpadom v domovini, kjer je izvršni predsednik Dinama že večkrat poskrbel za eksplozivne izjave, a se Srbom vseeno ni zameril.

"Smo talci politikov in huliganov. Če bi bili časi bolj normalni, bi bil Siniša Mihajlović lahko trener Dinama. Bil je velik igralec, samo poglejte, kako se oblači in kako govori. On je svetovna 'klasa'," je v enem izmed številnih intervjujev v srbskih medijih dejal Mamić.

Kar 20 % Srbov bi ga za predsednika

V srbskem velemestu naj bi se prvi mož zagrebškega kluba, ki ga je za "legendo" v nedavnem intervjuju za Žurnal24 označil tudi slovenski selektor Srečko Katanec, počutil celo bolje kot v Zagrebu.

"Tam ni grdih grafitov, žaljivk, povsod ga pričakajo kot kralja," piše 24sata. "Imajo ga za kralja balkanskega nogometa, občudujejo njegove poslovne uspehe, k njemu stopajo znani in neznani, mu čestitajo, bojda pa so mu tudi skandirali med sinočnjo tekmo. V eni izmed anket bi kar 20 odstotkov Srbov želelo imeti Zdravka Mamića za predsednika Srbije!?"

Poje bolje od polovice "pravih" pevcev

Mamić pojasnjuje: "V Srbiji me imajo radi, ker sem iskren, ker res mislim vse, kar tukaj govorim. Tudi jaz imam svoje slabe strani ... Na Hrvaškem me ne marajo, ker sem uspešen."

Z beograjskimi prijatelji se je v Zemunu sestal na večerji, kjer so mu igrali srbske pesmi. "Ne lažirajte me tukaj s tujimi pesmimi, v Beogradu želim poslušati srbsko glasbo!" naj bi se po poročanju hrvaških medijev drl Mamić in na ves glas do prve ure zjutraj pel tudi znamenito pesem Zlatibore, pitaj Taru. Vsi so pohvalili tudi njegov glas, ki naj bi bil "boljši od polovice pravih pevcev".

S 40 Slovenkami v restavraciji

V intervjuju za portal B92 se je Mamić tudi obregnil ob prepoved prihoda hrvaških navijačev v Srbijo in obratno, češ da je to "za zjokat" in nekaj, proti čemur se je potrebno boriti. Opozoril je tudi na to, da ga ljudje velikokrat narobe razumejo, proti Srbiji kot državi pa da nima nič, saj je njen stalni gost.

"To je zelo nepravično do mene. Jaz sem stalno tukaj, tukaj sem bil tudi pred tremi leti, s sabo pripeljal 40 Slovenk in se zabaval celo noč. Igrali so mi hrvaško glasbo ... To je enostavno laž, neresnica," je še zaključil "Maminho".

Komentarjev 3
  • dd1307 20:51 07.september 2013.

    Pa vidva nista normalna! Mamič je car. Zato, ker se mu ne da v medijih smejat za neke pusice pa še ni kokainski zblojenec in jugo psihični bolnik. To sta vidva! V sloveniji ni enega tako zanimivega in sposobnega človeka ...prikaži več kot je Mamič, sami dolgočasneži. Mamič je car in svaka mu čast.

  • Avatar roksa
    roksa 19:30 07.september 2013.

    Mamić je kokainski zblojenec!!!!!!!

  • srecko31 19:13 07.september 2013.

    Prosim vas,nehajte pisat o jugo psihičnem bolniku.Človek je potreben zdravljenja isto kot vaš prepisovalec iz bivše Jugoslavije.