Šport > Nogomet
86 ogledov

Man City do prve lovorike v sezoni

Manchester City Liverpool ligaški pokal EPA
Nogometaši Manchester Cityja so po streljanju enajstmetrovk premagali Liverpool in se četrtič v zgodovini kluba veselili zmage v angleškem ligaškem pokalu.

Finale angleškega ligaškega pokala se je četrtič v zgodovini razpletel po enajstmetrovkah. Loterija je veselje prinesla nogometašem Manchester Cityja, ki so tako že vpisali svojo prvo letošnjo lovoriko.

V prvem polčasu je bil nevarnejši City, Simon Mignolet je s skrajnimi močmi strel Sergia Agüera odbil v vratnico. Pobudo so sinjemodri kronali v 49. minuti, ko je zadel rezervist Fernandinho.

Liverpool se je prebudil v zaključku rednega dela, izenačil pa je Philippe Coutinho v 83. minuti, ko je v prazno mrežo pospravil odbitek. V podaljšku je bil ponovno nevarnejši City, Mignolet je Agüeru ubranil izjemno priložnost in srečanje se je prevesilo v strele z bele točke.

Rdeči zadeli le enkrat

Za rdeče iz Liverpoola se je streljanje enajstmetrovk začelo sanjsko, saj je Emre Can s "panenko" premagal vratarja Caballera, medtem ko je Mignolet ubranil strel Fernandinha.

Toda nato so varovanci trenerja Manuela Pellegrinija, ki bo po letošnji sezoni svoje mesto prepustil Pepu Guardioli, dosegli tri gole, Liverpool pa nobenega, vse tri strele je ubranil junak tekme Caballero. Neuspešni so bili Lucas Leiva, Philippe Coutinho in Adam Lallana, za Manchester City pa so v polno zadeli Navas, Agüero in Yaya Touré.

Angleški ligaški pokal (finale):

Manchester City - Liverpool 4:2* (1:1, 0:0)
Fernandinho 49.; Coutinho 83.

* - po streljanju enajstmetrovk

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.