Šport > Nogomet
13 ogledov

Man United oddal prve točke

Woodgate Nani
1/4
Reuters
Manchester United je v 6. kolu Premier League na gostovanju pri Stokeu oddal prve letošnje točke (1:1). Manchester City je z 2:0 ugnal Everton in na lestvici ujel mestne tekmece. Arsenal pa je z zanesljivo zmago s 3:0 proti Boltonu le poskrbel za nekaj veselja med svojimi privrženci.

Po prvih 5. kolih Premier League se je zdelo, da nihče ne more ustaviti Manchester Uniteda. A že v 6. kolu so rdečim vragom prve točke odvzeli nogometaši Stokea, ki so se v drugem polčasu vrnili v igro in na koncu izvlekli neodločen izid 1:1. United je kljub remiju zaradi boljše gol razlike ostal na vrhu lestvice, kjer pa imajo povsem enako število točk (16) kot mestni tekmeci iz vrst Manchester Cityja.

Alex Ferguson na gostovanju pri Stokeu ni mogel računati na prvega strelca Wayna Rooneya, ki se je poškodoval tik pred srečanjem, tako da sta v napadu začela Dimitar Berbatov in Javier Hernandez (že v 11. minuti ga je zaradi poškodbe zamenjal izkušeni Michael Owen). Goste je v vodstvo v 27. minuti popeljal v zadnjem času izjemno razpoloženi Nani. Za končni izid pa je v 52. minuti zabil Peter Crouch, kar je bil njegov prvi zadetek po prihodu iz Tottenhama. Prvi zasledovalci Uniteda ostajajo sinje modri, ki nadaljujejo s prepričljivimi predstavami in so v 6. kolu vpisali že peto zmago. Igralci Manchester Cityja so tokrat z 2:0 odpravili Everton, potem ko gledalci v prvem delu niso videli zadetkov in sta v drugem polčasu v polno zadela rezervist Mario Balotelli in James Milner. Kontroverzni 21-letni Italijan je zadel po akciji Sergia Agüera v 68. minuti. Obrambno naravnano zasedbo iz Liverpoola pa je dokončno pokopal James Milner dvajset minut kasneje. City bi lahko zmagal še z višjo prednostjo, a so bili strelci tokrat premalo razpoloženi.


Van Persie junak Arsenala

Precej slabše od Cityja so v prvenstvo krenili nogometaši Arsenala. Po razprodaji zasedba Arsena Wengerja nikakor ni našla svoje igre, tokrat pa so v Londonu le naleteli na nasprotnika, ki jim ni bil kos. Na Emiraesu je s 3:0 padel Bolton. Prvi mož je bil kapetan Robin van Persie, ki je na začetku drugega polčasa načel mrežo Boltona in v 71. minuti povišal na 2:0. Zadnji žebelj v krsto gostov je zabil Song z zadetkom tik pred koncem rednega dela.

V 7. kolu je bil zelo prepričljiv tudi Chelsea. Modri iz Londona so na Stamford Bridgeu s 4:1 ugnali Swansea. Zmago domačih je v 29. minuti napovedal vse boljši Fernando Torres, že sedem minut kasneje pa se je na semaforju po zadetku Ramiresa svetil izid 2:0 za domače. Brazilec je bil natančen tudi v 76. minuti, ko je povišal na 3:0. Williams je deset minut kasneje zabil častni zadetek za goste. V sodnikovem podaljšku pa je Didier Drogba postavil končni izid. Z dvema zadetkom v prvem polčasu sta do zmage prišla tudi Liverpool (po daljšem času je za redse v prvenstvu po poškodbi zaigral kapetan Steven Gerrard) in Tottenham, ki sta bila boljša od Wolverhamptona oziroma Wigana.

Angleška liga, 6. kolo:

Manchester City : Everton 2:0 (0:0)
Balotelli (68), Milner (89)

Arsenal : Bolton Wanderers 3:0 (0:0)
Van Persie (46, 71), Song (89)

Chelsea : Swansea City 4:1 (2:0)
Torres (29), Ramires (36, 76), Drogba (94); Williams (86)

Liverpool : Wolverhampton Wanderers 2:1 (2:0)
Johnson (11/ag), Suarez (38); Fletcher (49)

Newcastle United : Blackburn Rovers 3:1 (2:1)
Ba (27, 30, 54); Hoilett (37)
Harisa Vučkića (Newcastle) ni bilo v ekipi.

West Bromwich Albion : Fulham 0:0

Wigan Athletic : Tottenham Hotspur 1:2 (0:2)
Diame (50); Van der Vaart (3), Bale (23)

Stoke City : Manchester United 1:1 (0:1)
Crouch (52); Nan (27)

Queens Park Rangers : Aston Villa 1:1 (0:0)
Dunne (90, a. g.); Bannan (58, 11-m)
RK: Traore (QPR, 90)

Norwich City : Sunderland 2:1 (1:0)
Barnett (31), Morison (48); Richardson (86)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.